Halkların Demokratik Partisi (HDP) Dersim İl Örgütü, 4 aylık “Herkes İçin Adalet” kampanyasına ilişkin parti binasında basın toplantısı düzenledi. HDP Örgütlemeden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Dersim Milletvekili Alican Önlü, HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, İl Eş başkanları Nurşat Yeşil ile İbrahim Kasun’un katıldığı basın toplantısında kampanyanın içeriği hakkında bilgi verildi.

HDP’Yİ KAPATMALIDIR DENİLMESİ; TÜM YOLLARI DENEDİK KAPATAMIYORUZ DEMEKTİR
Milletvekili Alican Önlü, hükümetin pandemi sürecini kötüye kullandığını belirterek, “MHP Genel Başkanının ‘HDP’nin kapatılmalıdır’ demesi, aslında bütün yol ve yöntemleri denedik bir türlü kapatmıyoruz’ itirafıdır. Yargısı, kolluk kuvvetlerine kadar, kayyumla gaspı gibi her türlü yol, yöntem denendi, ama bir türlü bunun toplumsal karşılığını geriletemediler. Partimizin üzerinde bu kadar ağır baskıların uygulaması, sadece partimizle sınırlı değil, bütün demokrasi güçlerini sindirmeye çalışıyorlar. Muhalif basını tamamı ile susturuldu. Pandemide toplumun yoksullaşması, çaresiz, umutsuz olmasını bir fırsata çevirdiler. Fakat kendiler için bir rant alanı açtılar. Emekçiyi ölüme sürükleyerek süreçten faydalanmak istediler. Biz de buna karşı toplumun mutsuz, alternatifsiz olmadığını, pandemi koşullarında bile mutlaka örgütsel gücümüzü, toplumsal kitle ile olan bağımızı korumamız gerektiğini biliyorduk. Bunun için Kardeş Aile kampanyası başlattık. İhtiyaç sahiplerine katkı sunduk” dedi.
ADALET, DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜYLE TOPLUMDA BİRÇOK KORKU KIRILDI
1 Haziran’da gerçekleşen Adalet, Özgürlük ve Adalet yürüyüşüyle toplumda birçok korkunun kırıldığının ifade eden Alican Önlü, “Toplumu sessiz bırakma çabası vardı. Buna karşı mutlaka alanları korumamız gerekiyordu. 1 Haziran'da Adalet Demokrasi Özgürlük Yürüyüşü başlattık. Yürüyüşle birlikte toplumdaki birçok korku kırıldı. İşinden edilen birçok kişi greve başladı. En son olarak Boğaziçi Üniversitesi direnişi verildi. 1 Eylül’de savaşa karşı barış, tecritte karşı özgürlük dedik. Bu beraberinde birçok buluşmayı da getirdi. En başta ortak mücadele etmemiz gereken Aleviler, kadınlar, gençler, ekolojistler ve muhalif dinamikler ile bir araya geldik. Bu iktidara karşı ortak mücadeleyi nasıl yürütebileceğimizi tartıştık” diye konuştu. 
 ‘HERKES İÇİN ADALET KAMPANYASI
Parti olarak bir inşa sürecine girdiklerini vurgulayan Önlü, “1 Şubat- 1 Haziran arası temel ihtiyaç olan, adalete ihtiyaç duyan bütün herkes için süreç başlattık. Herkes için adalet dedik. 4 aylık kampanyamızın temel başlıklarından biri AHİM kararları. Yine temel sorunlarından birisi de açlık, doğa, kadın karşısındaki adaletsizlik ve tecrit. Bunların hepsini içerecek 4 aylık bir program çıkardık. Bu kampanyalarımızı yürüteceğiz. Bununla birlikte bir eylem sürecine de gidiyoruz. Belirli günler için eylem takvimini ortaya çıkaracağız. Parti çalışanlarımızla, kadın, gençlik üyelerimiz, birleşenlerimizle birlikte bu süreci beraber örgütleyeceğiz” şeklinde konuştu.
 ‘DEMOKRATİK MÜCADELEMİZİ YÜRÜTECEĞİZ
 HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül ise, kampanya kapsamında AİHM kararını, Kobani davasını ve tecritte karşı yürütülen açlık grevleri çerçevesinde meşru demokratik eylemlerin yapılacağını belirterek şu ifadelere yer verdi: “AKP Genel Başkanından, bakanlarına, il örgütünden, savcılarına, kadar hepsi iliklerine kadar suç işliyor. Süleyman Soylu Kürt halkına, HDP’ye, kadınlara, Alevilere, insanlığa karşı suç işliyor. Ülkede hukuk, adalet, eşitlik ve özgürlük yok.”
Kayıp üniversite öğrencisi Gülistan Doku’nun hala bulunamamasına da değinen Bülbül, “Bir üniversite öğrencisi Gülistan Doku bir yılı aşkındır Dersim’de bulunamıyor. Dersim’de alınan nefesi, evleri, sokağı, konuşmayı izleyen devlet bir tane üniversite öğrencisi kadını bulamıyor. Aslında Gülistan Doku, Veli Yıldız şahsında Dersim’e ve Türkiye toplumuna, Kürt, Alevilere yürütülen sistematik bir inkâr politikası var. Bugün Tunceli kanunu güncellenerek yürütülüyor. Ancak bizler yaşanan tüm sorunlar karşısında meşru, demokratik mücadelemizi yürüteceğiz” ifadelerini kullandı.