Vekiller, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergeleri verdi.

HDP Milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Dersim Dağ, Nuran İmir, Saliha Aydeniz, Semra Güzel, Şevin Coşkun ve Züleyha Gülüm, Munzur Üniversitesi'ndeki taciz iddialarını TBMM gündemine taşıdı. Vekiller, üniversitenin Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Cem Tekinoğlu’nun bazı kadın öğrencilere cinsel saldırıda bulunduğu, öğrencileri tehdit ederek vali, kaymakam ve üst düzey kamu görevlileri ile para karşılığı cinsel ilişkiye zorladığı iddialarını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sordu.

MİLLETVEKİLİ ÖNLÜ DE ÖNERGE VERDİ

timthumb.jpg

HDP Milletvekili Alican Önlü de üniversitedeki iddialara ilişkin TBMM Başkanlığı'na İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yazılı yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi.

Önlü, Bakan Soylu'dan konuya ilişkin şu sorularına yazılı yanıt istedi:

1- Sosyal medya hesapları üzerinden paylaşılan iddialara yönelik bakanlık olarak bir soruşturma başlatacak mısınız?

2- Soruşturma hangi kapsam ve içerikte olacaktır?

3- İddialar da yer alan bazı vali ve kaymakamlar kimlerdir? Bu şahısların tespiti adına bir çalışmanız olacak mıdır?

4- İddialarda ismi geçen Cem Tekinoğlu hakkında bakanlığınıza ya da üniversite yönetimine ulaşan bir şikâyet var mıdır?

5- Munzur Üniversitesinde geçmiş dönemlerde de bu tür taciz iddialarının olduğu belirtilmektedir. Bu iddialara yönelik geçmiş dönemlerde herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmış ise bu soruşturma nasıl sonuçlanmıştır?

6- Geçmişte bir kadına şiddet uygulayan ve tehdit eden bu şahıs üniversitedeki görevini nasıl sürdürmektedir? Bu şahsın görevinden alınması adına bir girişiminiz olacak mıdır?