“İstismara, infaza, kayyuma karşı biz varız, kadın mücadelesi her yerde” pankartı açıldığı açıklamayı HDP PM üyesi Helin Yağmur Uci okudu.

Türkiye ve dünyada kapitalizm krizinin koronavirüs salgını sürecinde uygulanan politikalarla kadın ve halk karşıtı olduklarını gösterdiklerini belirten Uci" AKP- MHP ittifakının, kayyımlar eliyle Kürt halkının seçme seçilme hakkını yok saydığını dile getiren Uci, halk iradesine darbe vurulduğunu ifade etti.
Son örnek olarak 3 milletvekilinin vekilliğinin düşürüldüğünü hatırlatan Uci, vekilliği düşürülen DTK Eşbaşkanı ve Hakkari Milletvekilimiz Leyla Güven, yaşamını kadın ve Kürt halkının özgürlük mücadelesine adamış ve bu uğurda bedeller ödemiştir. Kadın mücadelesini hedefe koyan, başta kadınlar olmak üzere bütün kesimlere faşist iktidarlar saldırı geliştiriyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar, kadınların, ezilen halkların öfkesini dindiremiyorlar. HDP Kadın Meclisi olarak, kayyımlara, istismara, infaz yasasına, kadına yönelik şiddete, Meclis’te, sokakta, mahallede, evde, meydanlarda, fabrikalarda, atölyelerde, kentlerin her noktasında mücadele halinde, eylem ve örgütlenme halinde olacağız"dedi.