Dersim Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen kongreye HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Dersim Milletvekili Alican Önlü, parti üyeleri ile siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

İl Eşbaşkanı Murat Polat’ın açılış konuşmasının ardından söz alan HDP MYK üyesi Beycan Taşkıran, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü ile ilgili şunları dile getirdi: “Yüzyılladır kadınlar erkek egemenliği ve onun devletinin şiddeti ve baskısıyla yüz yüzeler. Bugün dünyanın her yerinde kadınlar özgürlük yürüyüşünü büyütmek üzere sokaktalar” dedi.

Kongrede konuşan Milletvekili Alican Önlü de eşbaşkanlar ve milletvekillerinin tutuklanmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Mücadelelerinin yakın bir gelecekte barış, özgürlük ve bütün halkların kardeşlik içinde yaşadığı bir aşamaya evrileceğini belirten Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ise, “Kerbela’da 72 can binlerce zalime karşı direnmeye çalışır. Silahsız kalırlar, kimsesiz kalırlar. Ama ne zaman Hüseyin attan düşer o zaman insanlardan gözyaşı akar. Çünkü zalimler karşısında yaya kalmış, atlılar karşısında bedeninden başka hiç bir şeyinin kalmamasından. Bu kara parçasında, bu yeryüzünde özgürlüğe, mücadeleye, devrime inananlara, aydınlık yarınlara inananlara ne mutlu, biz yaya kalacağımız günleri çoktan geride bıraktık. Biz artık ne yaparsanız yapın attan düşmeyeceğiz. O kadar çoğuz, bir aradayız, yan yanayız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan seçimde HDP Dersim İl Eşbaşkanlığı’na Murat Polat seçildi.

ic-003.jpg