HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, miting programı kapsamında önce Mazgirt İlçesine bağlı Akpazar Beldesi’nde halkla buluştu. Temelli daha sonra Seyit Rıza Meydanı'nda düzenlenen mitinge katılarak bir konuşma yaptı.

AÇLIK GREVLERİ

Konuşmasına katılımcıları selamlayarak başlayan Temelli, devam eden açlık grevlerine değindi.

Temelli, "İktidara seslendik. Dedik ki ölümler olmasın, maalesef oldu. Cezaevlerinde üç can yitirdik. Bunu durdurabilirdiniz, durdurmadınız! Bu ölümlerin vebali iktidarın boynunadır. Ve durdurmazsanız başka canları da yitirebiliriz. Yasalara uyun, hukukun gereğini yerine getirin! Bunu seçime malzeme yapmayın, bunu siyasete ve seçime malzeme yapmayın" dedi.

BEKA DEĞİL KABİNE SORUNU VR

Cumhur ittifakının seçim sürecinde sık sık beka söylemini gündeme getirdiğini belirten HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, "Beka sorunu var diyorlar. Ne beka sorunu sizin sorunlarınız var. Beka sorunu yok. Siyasi, toplumsal, iktisadi kriz var. Bu ülkede işsizlik sorunu, yoksulluk sorunu var. Bu ülkede çiftçinin, esnafın, emekçinin, işsizlerin, kadınların, çocukların sorunu var. Ama bu ülkede beka sorunu yok. Bu ülkede sizin yarattığınız bir yönetememe sorunu var" diye konuştu.

YEREL DEMOKRASİYİ VAR EDECEĞİZ

Yola çıkarken dedik ki yerellerde iktidara gelerek yerel demokrasiyi inşa edeceğiz diyen Temelli, "Yerel demokrasi ile bu siyasi, iktisadi, toplumsal krize de biz çözüm üreteceğiz. Üreten biziz yöneten de biz olacağız! Ekmeğimize, aşımıza, işimize sahip çıkmak için, yerel demokrasiyi var edeceğiz. Türkiye halklarının beklentisi budur. Türkiye halkları artık değişim istiyor. Böyle gelmiş, böyle gitsin istemiyor. Artık umuduna, geleceğine sahip çıkmak istiyor. O yüzden de önce kentlerimize sahip çıkacağız, Dersim’e sahip çıkacağız. Şimdi HDP zamanıdır. Dersim HDP’ye, HDP Dersim’e yakışır.

Bizi inancımız dolayı ayıranlara en güzel yanıtı Dersim’de iktidara gelerek vereceğiz. Birlikte Dersim’in sorunlarını, yani bizim sorunlarımızı çözeceğiz. Halkın, emekçinin sorunlarını çözeceğiz. Bizi inancımızdan dolayı ayıranlara en güzel yanıtı Dersim’de iktidara gelerek vereceğiz. Her seçim öncesi cemevlerinin ibadethane statüsü üzerinden halka vaatlerde bulunanlar, seçim bitince Alevi toplumunu ayrıştırarak, Alevi düşmanlığıyla o zulme devam ediyorlar. Şimdi buna cevap verme zamanıdır. Şimdi burada irademizi iktidara taşıma zamanıdır.

Hem iktisadi, hem siyasi, hem toplumsal alanda çözüm üreteceğiz. Halkın belediyelerini var edeceğiz. Halk için, toplum için eşitlikçi bir anlayışla kamu hizmeti üreteceğiz. Anadilinde sağlık, eğitim hizmetini var edeceğiz. Farklılıklarımızdan güç alacağız, kendimizi de kentimizi de biz yöneteceğiz. Türkiye’de iktidara gelerek hayalini kurduğumuz çoğulcu, laik, demokratik cumhuriyeti hep birlikte inşa edeceğiz. Hiçbir zaman umudumuzu terk etmeyeceğiz, umudumuzla yürüyeceğiz HDP ile yürüyeceğiz iktidara yürüyeceğiz. Tüm bu baskılara, kayyımcı zihniyete en güzel cevabı 31 Mart’ta vereceğiz" şeklinde konuştu.

STRATEJİMİZ KİMYALARINI BOZDU

HDP olarak ortaya koydukları seçim stratejilerinin kimyalarını bozduğunu söyleyen Temelli, "Öyle bir seçenek strateji ortaya koyduk ki hepsinin kimyası bozuldu. Baş edemiyorlar. 31 Mart'ta sandıktan barış, demokrasi, HDP çıkınca bozulmuş kimyaları çok çabuk düzelecek. 31 Mart'a kadar 7 gün 24 saat çalışalım. Herkese ulaşalım. Bu kayyumlara karşı; bu tekçi anlayışa karşı bir mücadeledir. Bu belediye başkanlığı, meclis üyeliği için yapılan bir iş değildir. Bu büyük bir mücadeledir. O yüzdoen şimdi yan yana gelme Dersim'i kazanma zamanıdır" dedi.

DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk, DBP Genel Başkanı Mehmet Arslan, HDK Eş Sözcüsü Gülistan Koçyiğit, EMEP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Türkmen, ESP Genel Başkan Vekili Şahin Tümüklü, belediye eş başkan adayları Nurşat Yeşil ve Hıdır Demir'in de birer konuşma yaptığı mitingde, Grup Vardiya ve Nuray Balık da sahne aldı.

hdp-dersim-mitingi-(2).jpg

hdp-dersim-mitingi-(8).jpg

hdp-dersim-mitingi-(9).jpg