Halkların Demokratik Partisi (HDP) Dersim İl Örgütü’nün oluşturduğu “Dersim Kardeş Aile Dayanışma Koordinasyonu Kurulu”, yazılı açıklama yaparak herkesi kampanya güç vermeye çağırdı. Koronavirüsün tüm dünyayı etkisi altına aldığı ve zorlu bir süreçten geçildiği belirtilen açıklamada, salgının en çok yoksul halkı ve emekçileri vurduğu ifade edildi.

 “BİR ELİN VERDİĞİNİ DİĞERİ GÖRMEYECEK”

HDP Genel Merkezi’nin Türkiye’nin tüm kentlerinde, zorluklarla mücadele etmek, emekçi halkı her koşulda savunmak, kurumlar, kişiler ve aileler arasında dayanışma ağlarını örmek için Kardeş Aile Kampanyasını başlattığı hatırlatılan açıklamada, “Bizler de bu bağlamda; HDP Dersim il örgütü olarak bu görev ve sorumlulukla hareket ederek, merkez, ilçe ve köylerde ihtiyaç sahiplerinin belirlenmesi ve bu ihtiyaçlara yönelik katkı sunmak isteyen kurum, kişi ve ailelerin başvurabilmesi için bir koordinasyon masasını oluşturmuş bulunmaktayız. Çalışma süresince ihtiyaç sahibi aileler belirlenirken herhangi bir suiistimale kesinlikle izin verilmeyecek, bir elin verdiğini diğer elin görmemesi felsefesi esas alınacaktır” ifadeleri kullanıldı.

1065318e-94bb-4abb-9a3f-e13ec816bd68.jpeg

DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Dayanışmanın koordine edilmesi için ayrıca yurt dışı, Türkiye ve Dersim olmak üzere üç masa kurulduğunun belirtildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

“İhtiyaç sahiplerinin belirlenmesi için koordinasyon masası il ve ilçe örgütlerimiz, mahalle muhtarları, mahalle temsilcileri, sandık kurulu üyelerimiz ve belediye meclis üyelerimizle ortak hareket etmektedirler. Destek vermek isteyen kurum ve bireyler HDP Dersim Kardeş Aile Koordinasyonuna başvurabilirler. Yurt içinde ve yurt dışında yaşayan tüm Dersimlileri, kurumlarımızı, aydınlarımızı, sanatçılarımızı ve inanç kurumlarımızı bu dayanışma kampanyasını ortaklaştırmaya ve örgütlenmeye davet ediyoruz. Benzer şekilde yurt dışında dayanışma kampanyası başlatmış olan Dersim İnşa Kongresiyle de çalışmalarımızı bu süreçte ortaklaştırarak, büyüteceğiz. Özellikle yurt dışında yaşayan Dersimlileri, belki de bu yıl virüs nedeniyle ata topraklarına, Harde Dewreş’e gelemeyecek olanları, bedenen olmasa da destekleriyle Dersim’deki ihtiyaç sahipleriyle dayanışmaya çağırıyoruz”

b295f084-ef74-43c9-913f-f369237dbed1.jpeg

“LOKMANI KOMŞUNLA PAYLAŞ”

Merkezi Almanya’da bulunan Dersim İnşa Kongresi de salgına karşı “Kampanyaya waûbirayêna çêyan-Kardeş Aile Kampanyası” başlattıklarını duyurdu. Kongre, ilk etapta 3 ay sürecek “Kardeş Aile Kampanyası” için HDP Dersim İl Örgütü ile işbirliği içinde çalışacaklarını, Dersim merkez ve ilçelerde komisyonlar kurulduğunu bildirdi.

Kampanyanın detaylarına ilişkin bilgilerin paylaşıldığı açıklama şöyle: “İlk etapta 3 ay sürecek kampanyada, gücünüz oranında bir ya da birden fazla aileyi ‘kardeş aile’ olarak seçebilirsiniz. Dersim İnşa Kongresi, Kardeş Aile Kampanyası’nın başarısı için Dersim’de HDP ile işbirliği içinde çalışacaktır. Bu amaçla Dersim merkez ve ilçelerde komisyonlar oluşturuldu. Bu komisyonlar yoksul insanlarımızı tespit edip, kardeş aileleriyle buluşturacaktır. Aracı herhangi bir hesap olmaksızın, doğrudan belirlediğiniz ‘kardeş aile’nin banka hesabına aylık mutfak gideri olarak düşünülen 500 TL’yi kendiniz yatıracaksınız. Böylece hiç kimsenin maddi değerle teması olmayacaktır. Dersim İnşa Kongresi, ilk aşamada 50 aile olarak düşündüğü kardeş aile sayısını 100’e çıkarmıştır. Bu 100 ailemizin 3 aylık mutfak masrafı karşılanacaktır. Yoksul insanlarımızın onurunun korunması için, kampanyaya destek ol, dayanışmayı büyüt! Loqme xo cirane xo de bareke! (Lokmanı komşularınla paylaş) Kardeş Aile kampanyamıza katılmak, bu zor günde dayanışma içinde olmak isterseniz aşağıdaki e-mail adresi üzerinde Dersim İnşa Kongresi’ne ulaşabilirsiniz”

Kampanyaya, 0 531 660 62 06 - 0 505 777 62 numaralarından ve [email protected] adresinden katılım sağlanabiliyor.