Genç, TBMM Başkanı Şahin’in, Genel Kurul’un arkasındaki odada kendisinin de milletvekili yumrukladığına yönelik sözlerine tepki göstererek, “Hocaoğlu ile o odada tartıştık ama dövmedim” dedi.

Tunceli Bağımsız milletvekili Kamer Genç, yargıda yaşananlara tepki göstererek “İktidar yargıyla çatışıyor, Arınç çıkmış demagoji yapıyor” diye konuştu.

Genç, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin’in, kendisi hakkında bugün basında yer alan iddiasına yanıt verdi. Şahin’in “Kamer Genç de o odayı bastı adam dövdü” dediğini söyleyen Genç, 1987’den bu yana Meclis’te olduğunu belirterek “Geçmişte, Yılmaz Hocaoğlu diye bir Meclis Başkanvekili vardı. Genel Kurul’da söz istedim, bana söz vermedi. Bana ‘mazur’ derdi. Odasına gittim, tartıştık ama dövme olmadı. Hocaoğlu Genel Kurul’da benim için ‘odama geldi tartışma çıktı’ dedi ve meclis birleşimini kapattı” diye konuştu. Meclis Başkanı’nı iftira atmakla suçlayan Genç, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, Güldal Mumcu’ya yönelik tavrının ise Mumcu’nun moralini bozduğunu ancak yine de Meclis’in çalışmalarına devam ettiğini söyleyen Genç, “Arınç’a ceza da verilmedi” dedi.

Geçen hafta Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği’nde yaşanan olayla ilgili ise bütün AKP milletvekillerinin ön sıralara oturtulmasına rağmen kendisinin arka sırada oturtulduğunu söyledi. Ödül töreninde ‘Onlara ödül veriyorsunuz bizi arka sırada oturtuyorsunuz’ diyerek törenden ayrıldığını belirten Genç, yargıda yaşanan krizle ilgili ise “İktidar yargıyla çatışıyor, Arınç çıkmış demagoji yapıyor” dedi.

Türkiye’nin kaosa girdiğini, AKP’nin ülkeyi yönetemez hale geldiğini kaydeden Genç, “Bunlar nasıl insanlar. Bütün kadroları zenginleşti. Gitsinler o servetleri rahat rahat yesinler” diye konuştu. Genç, dün Genel Kurul’da kabul edilen Kamu Güvenliği Müsteşarlığı kanunu hakkında ise “Taliban’dan, Hamas elemanlarından teşekkül eden sivil bir emniyet teşkilatı oluşturacaklar” ifadesini kullandı. Genç “Herkes huzursuz, bir tek Recep Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül huzurlu” dedi.

ANKA