EMEP heyeti adına ziyarette konuşan il başkanı Ergin Tekin, HDP’ye yapılan siyasi operasyonun sadece HDP’ye değil bir bütün olarak siyaset yapma hakkına karşı olduğunu söyledi.

Tekin, “Her konuda kendi söylediklerini yapmaya, zorla yaptırmaya yönelik bir politika izliyor bu iktidar. Kendisi zayıflıyor ve bu zayıflığın önüne geçemediği için muhalefeti baskılayarak bir araya gelmesini engellemek istiyor. Topyekûn saldırılara karşı topyekûn mücadeleden başka bir çıkış yok, dayanışma dileklerimizi iletiyoruz” dedi.

Destek ziyaretlerinden ötürü EMEP il yöneticilerine teşekkür eden HDP il eş başkanı Nurşat Yeşil ise; “Bu tür durumlarda dost kurumların yanımızda olması bize güç veriyor. Gittikçe oy kaybına uğrayan bu iktidar destek bulamıyor ve muhalefetin bir araya gelmesini engelleyerek yerini sağlamlaştırmaya çalışıyor. Demokrasi ittifakını güçlendirmek önemli.  Olabildiğince geniş mücadele birlikleriyle bu saldırıları savuşturabilir, birlikte mücadele edersek kazanabiliriz. Bu mücadeleyi devam ettireceğiz” diye konuştu.