İl binasında yapılan açıklamada konuşan İl Başkanı Ergin Tekin, halkın beklentisinin birlikte yönetim olduğunu belirterek, “Tek adam düzenine ve kayyımcı anlayışa karşı mücadele sürecek” dedi.

Açıklamasında yerel seçimler öncesindeki ittifak görüşmelerine de değinen Tekin, Emek Partisi olarak kendi eksikliklerini ve yetersizliklerini de tartışmaların dışında tutmadıklarını söyledi.

Tekin, “Güç Birliğinin seçim çalışmalarındaki eksiklikleri ile beraber önceki belediye yönetimleri dönemine dair eleştiriler karşısında da halka karşı öz eleştirel ve ikna edici bir tutumda yetersiz kalındığını söyleyebiliriz. Ancak bunların yanı sıra devletin Devrimci Güç Birliğine yönelik özel baskı ve çalışmalarını engelleyici tutumu ile ‘HDP kazanırsa kayyım atanır’ söylentileri maalesef halkımızda karşılık bulmuş ve tüm bunların sonucunda Devrimci Güç Birliği seçimleri kazanamamıştır” dedi.

Belediye Başkanı seçilen Fatih Maçoğlu’na başarılar dileyerek, halkın demokratik ve halkçı bir belediye beklentisine yanıt verecek bir yönetim anlayışı sergileyeceğini umduklarını belirten Tekin, “Belediye meclis üyeliğinde Güç Birliği’nin birinci gelmesi ve 15 üyeli meclise 7 meclis üyesiyle girmesi de, Dersim halkının belediyenin yönetiminde devrimci-demokrat güçlerin ve halkın birlikte iradesinin hayat bulması beklentisinin somut bir ifadesi olarak anlaşılmalıdır” diye konuştu.

Dersim’in Dersim halkıyla birlikte yönetileceği halkçı ve demokratik bir belediyeciliğin halkın en büyük beklentisi ve talebi olduğunu kaydeden Tekin, "Biz Emek Partisi Dersim İl Örgütü olarak halkımızın bu yöndeki talep ve beklentilerinin karşılanması noktasında mücadele sorumluluğumuzun bilincinde olduğumuzu Dersim halkına ve kamuoyuna ilan ederiz” şeklinde konuştu.