EMEP Genel Başkanı Akdeniz, 15 Ekim günü Saat: 13.00’de Mojen Cafe’de kurum temsilcileriyle yapılacak toplantıya katılacak ardından esnaf gezisi yapacak. Esnaf gezisinden sonra Saat:16.00’da da Belediye Konferans Salonu’nda “Türkiye nereye gidiyor? Ne yapmalı?” halk toplantısına halk katılacak olan Akdeniz’in programı 16 Ekim’de de ilçelerde devam edecek. 16 Ekim Cumartesi günü Pertek’te Saat 11.00’de Mola Cafe’de halk toplantısına katılacak olan Akdeniz ardından Ovacık ilçesine ziyarette bulunacak. Akdeniz’in iki günlük Dersim programı Ovacık ilçesini ziyaret ettikten sonra sonlanacak. Akdeniz ardından; Malatya, Elazığ, Varto, Diyarbakır, Urfa, Antep programlarına devam edecek. 
Ercüment Akdeniz Kimdir?
Ercüment Akdeniz 1972 yılında Malatya’da doğdu. Vartolu bir işçi ailesinin 5 çocuğundan biri olarak büyüyen Akdeniz, ilk ve orta öğretimini İskenderun’da tamamladı. İstanbul’da inşaat, matbaa, tekstil iş kollarında çalıştı.
1991 yılında Marmara Üniversitesi Resim İş Eğitimi Bölümünü kazandı. Yükseköğrenim gençlik mücadelesinde yer aldı. Emek Gençliği örgütlenmesinin yanı sıra Emek Partisi yönetimlerinde bulundu. Hayat Televizyonu çalışanları arasına katılan Akdeniz, sonrasında Günlük Evrensel gazetesinde haber müdürü oldu, köşe yazarlığı yaptı.
Uzun yıllar mülteciler ve göçmen emeği üzerine saha çalışmaları yaptı, haber ve makaleleri çeşitli gazete ve dergilerde yayınlandı. “Suriye Savaşının Gölgesinde: Mülteci İşçiler” (2014), “Ölüm Koridorundan Mülteci Pazarlığına: Sığınamayanlar” (2016) ve ”En Güzel Şarkı” (2018) “Sekizinci Kıta” (2021) kitapları yayınlandı. Fişek Enstitüsü Çocuğun İnsan Hakları Ödülü, Halkevleri Hakikatin Peşinde Koşanlar Ödülü ve Musa Anter Gazetecilik Ödüllerine layık görüldü. 
22 Kasım 2020’de gerçekleşen Emek Partisi’nin 9. Genel Kongresinde Genel Başkan seçildi.