Paketin istihdam değil, patronlara yeni teşvikler sağlayacağını söyleyen Emek Partisi,  işçilerin kıdem tazminatı hakkını kullanılmaz hale getirme ve kayıt dışı çalışmayı yasallaştırma amacı taşıyan tasarıyı durdurmak için kıdem tazminatına sahip çıkmaya çağırdı.

PATRONLARA TEŞVİK İŞÇİLERE HAK GASPI

Bir yanda pandemi, diğer yanda İzmir Depremi nedeniyle emekçiler kelimenin gerçek anlamıyla can derdine düşmüşken iktidarın bir kez daha felaketi lütfa çevirdiğinin ifade edildiği açıklamada, “İşçi ve emekçilerin kıdem tazminatı ve emeklilik hakkı başta olmak üzere pek çok kazanımına yönelik saldırılar içeren torba yasa teklifi Meclis Genel Kurulu’na getirildi” belirterek tasarı ie ilgili şu bilgileri verdi,

1. Sermayeye yeni teşvikler işçi ve emekçilerin haklarına ise tırpanlama var.

2. 25 yaş altı ve 50 yaş üstü çalışanların belirli süreli iş sözleşmeleri yoluyla kıdem tazminatı hakkı ortadan kaldırılıyor.

3. Kayıt dışı (sigortasız) işçi çalıştıran patronların cezalandırılması şöyle dursun teşviklerle ödüllendiriliyor.

4. İşsizlik Sigortası Fonu bir kez daha teşvikler yoluyla patronların yağmasına açılıyor.

“EMEKLİLİK HAKKI ADIM ADIM ORTADAK KALDIRALACAK”

Bu düzenlemeyle öncelikle genç işçilerin kısmi süreli çalışmalarının emeklilikte dikkate alınmayacağına dikkat çekilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı,

 “Emeklilik hakkı da adım adım ortadan kaldırılacaktır. İşçilerin yaş grubuna bölünmesinin anlamı budur. Bu düzenleme işçiler arasındaki eşitliği de ortadan kaldırmayı, yaş grupları arasındaki dayanışmayı engellemeyi amaçlamaktadır. Emekçiler güvencesizliğe mahkum edilmekte geleceksizleştirilmektedir.

ÜRETİMDEN VE HİZMETTEN GELEN GÜCÜMÜZÜ KULLANALIM!

Şimdi kıdem tazminatı ve emeklilik hakkına sahip çıkmak üzere harekete geçme ve adım atma zamanıdır.  Kazanılmış haklara dönük bu saldırıyı püskürtecek olan, işçilerin örgütlü müdahalesidir. Aksi takdirde sermaye ve onu temsil eden iktidarın geri adım atması beklenemez. Partimiz bu mücadelelerinde işçilerle birlikte, yan yana, omuz omuzadır”