Çelik için CHP İl Başkanlığı’nda düzenlenen aday adaylığı açıklamasına Milletvekili Gürsel Erol, İl Başkanı Şükrü Kılıç, il yönetimi ile çok sayıda partili de katıldı.

Konuşmasına katılımcıları selamlayarak başlayan Çelik, “Bilindiği gibi 24 Haziran 2018 tarihinde baskın seçim yapılması kararı alındı.

Bu seçim hem Başkanlık seçimi hem de Milletvekilliği seçimidir. 16 Nisan 2017 tarihinde yapılan anayasa değişikliği Referandumu ile dünyada örneği görülmeyen bir başkanlık sistemine geçildi. Getirilen bu sistem aslında tek adam rejimidir, tek adam iktidarıdır.

AKP iktidarı 15 yıldır Türkiye’yi tek başına yönetiyor. Fakat hangi tarafından tutarsanız tutun bu iktidar adeta dökülüyor. 15 Temmuz hain bir darbe girişimidir. FETÖ alçak darbesi ve sonrasında yaşanan gelişmeler sonucu OHAL ilan edilmiş, bu uygulama amacını aşmış,  Temel Hak ve Hürriyetler, İnsan Hakları, Hukuk Devleti İlkesi adeta ortadan kaldırılmış, haksız ihraçlar, kamu vicdanını derinden yaralamıştır” dedi.

15 yıllık Ak Parti iktidarında yaşanan olumsuzluklara değinen Ali Mustafa Çelik, “Ülkemizin bu kötü durumdan kurtuluşunun reçetesi Cumhuriyetin temel değerleri ve sosyal demokrasinin evrensel ilkeleridir. Bu topraklarda kardeşçe yaşamanın formülü, laik, demokratik Cumhuriyetin yaşatılması; özgürlük, eşitlik, dayanışma ve adaletin yüceltilmesi ve Parlamenter Demokrasinin yeniden inşa edilmesidir. Çözüm adresi ise CHP’dir. Biz ülkemizi seviyoruz, bu toprakları seviyoruz. Biz insanlarımızı seviyoruz, hep beraber bir arada kardeşçe yaşamak istiyoruz. Biz Ayrılığın-Gayrılığın olmadığı bir Türkiye’yi inşa etmek istiyoruz.

3-007.jpg

Biz memleketimize sevdalıyız. İnancımıza, kültürümüze, değerlerimize bağlıyız.

Biz Dersim’in kutsal topraklarına sevdalıyız.

 Bu toprakların yetiştirdiği onurlu ve güzel insanlara selam olsun,

 Bu topraklara sevdalı bu topraklara bağlı insanlara selam olsun,

Yaşasın Demokrasi

Yaşasın Cumhuriyet

Yaşasın Türklerin ve Kürtlerin Kardeşliği

Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye

Hepinizi saygıyla, sevgiyle, selamlarken, CHP’den Milletvekilliği Aday Adaylığımı ilan ediyorum” diye konuştu.

Konuşmasının ardından katılımcılara karanfil dağıtan Ali Mustafa Çelik’e İl Başkanı Şükrü Kılıç ve katılımcılar başarılar diledi.

Çelik, katılımcılara başta niyaz olmak üzere çeşitli ikramlarda da bulundu.

Eğitimci ve kamu yönetimi uzmanı olan Ali Mustafa Çelik’in özgeçmişi şöyle:

1969 doğumlu.

Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Bölümü mezunu.

Türkiye Ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsünde(TODAİE) Siyaset Bilimi Ve Kamu Yönetimi alanında Yüksek Lisans yaptı. Yüksek lisans eğitiminde “Mesleki Teknik Eğitimde Yönetim: Sivil Toplum Örgütlerinin Eğitim Sürecine Katılımı” isimli çalışması bulunuyor.

Yüksek Lisans Eğitiminde başarı, kişilik ve temsil yeteneği gibi kriterlerden ilk beşe girdi ve Çin Halk Cumhuriyeti’nde “Kamu Yönetimi Sistemi” konusunda eğitim aldı. 

Ankara Devlet Yabancı Diller Eğitim Merkezi’nde yabancı dil eğitimi aldı.

Eskişehir Yunus Emre Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi,  Tunceli Namık Kemal Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve Tunceli Mesleki Eğitim merkezinde öğretmenlik,   yöneticilik ve okul müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğünde Şube Müdürü görevlerinde bulundu.

2017 yılında emekli olan Çelik, orta derecede İngilizce ve Fransızca biliyor.

Çelik, evli ve üç çocuk babası.

4-005.jpg