Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atamasıyla başlayan protestolar devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eylem yapan öğrencilere yönelik “öğrenci misiniz terörist misiniz?” söylemi DEVA Partisi Tunceli Kurucu İl Başkanı Mesut Tekin’in tepkisini çekti.

“İKTİDAR İĞNEYİ KENDİNE, SONRA ÇUVALDIZI BAŞKASINA BATIRSIN”

Tekin, “İnsanlar o kadar ayrıştırıldı, o kadar ötekileştirildi ki, farklı tek bir söz söyleyen hemen terörist ilan ediliyor. Terörün, terörizmin bile içini boşaltıp sıradanlaştırmayı başarıyor bu iktidar. Terörist, eline silah alan, ülkeyi bölmeye çalışan, cana ve mala kasteden kişilerdir. Boğaziçi protestolarında ise, sadece atanmış bir rektöre karşı doğan tepki vardır. Orada terörist aramak nafile bir çaba olmakla beraber, iktidara hiçbir biçimde oy kazandırmayacak, ekonomik gerçeği Sümen altı edemeyecektir. İktidar, öğrencileri, esnafı, işçiyi, sesini çıkaran herkesi terörist ilan edeceğine iğneyi kendine, çuvaldızı başkasına batırsın ve ekonomiyi nasıl düzeltebiliriz, onu konuşsun” ifadelerini kullandı.

“KOSKOCA TARİH HEBA EDİLİYOR”

DEVA Partisi Tunceli Kurucu İl Başkanı Mesut Tekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 11 üniversiteye rektör ataması ve Erdoğan'ın imzasıyla Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasının protesto edildiği Boğaziçi Üniversitesi'nde Hukuk Fakültesi ve İletişim Fakültesi kurulmasına da tepkiliydi. Başkan Tekin, “Hiçbir destek bulamayan, atanmış bir kişi için koskoca yıllık tarih heba ediliyor. Ismarlama fakültelerle kadro devşirilip sözde destek bulacak Melih Bulu. Türkiye rezil ediliyor” şeklinde konuştu.