AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İlim Yayma Ödülleri isimli bir etkinlikte konuşma yaptı. Erdoğan, faiz indirimine devam edileceğini belirtirken “Benden başka bir şey beklemeyin. Bir Müslüman olarak naslar neyi gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğim,” ifadelerini kullandı. Bu sözlerin de ardından iktidar, yeni ekonomik tedbir paketini açıkladı.
Erdoğan’ın bu sözlerine ve yeni ekonomik pakete ise muhalefet cephesinden tepkiler jet hızıyla geldi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan tarafından açıklanan yeni tedbirler paketini “Hazinede olmayan bir para ile garanti verdiler. Yaptıkları buydu. 'Nas bunu emrediyor‘ diye diye, gizli faizin dik alasını uyguladılar” dedi.
“İKTİDAR GİDİŞİNİ ÖTELEMEKTEN BAŞKA BİR ŞEY YAPMIYOR”
CHP Tunceli İl Başkanı Ali Mustafa Çelik de partisinin genel başkanı Kılıçdaroğlu’nun ifadeleriyle iktidara yüklendi.  CHP’li Çelik, “Nas diyeceksiniz, faize karşı olduğunuzu millete söyleyeceksiniz, sonra da faizin dik alasını getireceksiniz. Erdoğan’ın attığı hiçbir adım bu milletin yararına olmuyor. 1 ay içerisinde Türk Lirasının değer kaybı ve son açıklamalarla ateşi dinen döviz kurunu düşündüğümüzde geçen sürede kimler nasıl zengin edildi, asıl sorulması gereken soru bu. Öte yandan erken seçime gitmeyerek ülkedeki gidişatı her anlamda kötüye sürükleyen iktidar, bu adımlarla sadece gidişini ötelemekten başka bir şey yapmıyor. Herkes biliyor ki, Erdoğan’ın her sözü, iktidarının attığı her adım zaman kazanmaktan başka anlama gelmiyor. Yapılması gereken ise bellidir. Hemen seçim!” dedi.