Geçtiğimiz günlerde yapılan kongrede il başkanlığına seçilen Şükrü Kılıç, görevi eski il başkanı Ali Rıza Güder’den devraldı.

Çok sayıda partilinin katıldığı devir teslimde eski il başkanı Ali Rıza Güder ve yönetimine teşekkür eden yeni il başkanı Şükrü Kılıç, “Partimiz ülke genelinde, önce ilçe daha sonra da il başkanlıklarının olağan kongrelerini en demokratik bir şekilde yapmış olup, demokrasinin en güzel sınavını vermiş bulunmaktadır.

Bu demokratik olgunluk çerçevesinde ilimizde de ilimize ve partimize yaraşır bir şekilde, kongre delegelerinin teveccühe ve sağduyulu kararı sonucu nöbet değişimine karar verilerek bana ve ekibime sorumluluk yüklenmiştir.

Bu kutsal görevi en iyi şekilde ifa edeceğimize inanıyoruz. Dersim halkına, teşkilatlarımıza, üyelerimize ve genel merkezimize karşı mahcup olmayacağımız temennisi ile Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi.

Yurttaşlara da çağrıda bulunan Kılıç, “Saygıdeğer Dersim halkı, CHP’si sizin diliniz, sizin sesiniz kısacası sizin partiniz ve hatta ikinci adresinizdir. Çeşitli nedenlerle partinizle aranıza mesafe koymuş, başka arayışlar içine girmiş hatta siyasete uzak durmuş olabilirsiniz. Gelin bu nedenleri hep birlikte ortadan kaldıralım, ortak akılda buluşalım.

Kucağımızı, bağrımızı ve kapılarımızı sonuna kadar size açıyoruz, yuvanıza tekrar geri dönünüz.

Ülkemizin siyasal ekonomik ve sosyal alanda içinde bulunduğu bu sıkıntılı süreçte her birimize ayrı ayrı sorumluluk ve görevler düşmektedir.

Küsmeye, bölünmeye, küçülmeye değil, barışmaya, bütünleşmeye ve büyümeye ihtiyacımız vardır. Bölgemizin de ülkemizin de CHP’sinden başka umudu kalmamıştır. Bu hassas dönemde başka arayışlar, karanlığa doğru daha hızlı sürüklenmemizden başka bir anlam ifade etmez.

Sayın genel başkanımızın bu doğrultudaki çabalarına, siyasi görüş ayrılıklarını bir kenara bırakarak destek çıkalım” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Şükrü Kılıç görevi teslim aldı.

chp-devir-teslim-(2).jpg