CHP İl Başkanlığı, kadın kollarına üye olan yaklaşık 100 partili için Şaroğlu Otel’de tören düzenledi. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka’nın da katıldığı törene, İl Başkanı Ali Mustafa Çelik, Tunceli Kadın Kolları Başkanı Handan Kahraman Şanlı, Erzincan, Elazığ, Bingöl Kadın kolları başkanları, Nazımiye Belediye Başkanı Cafer Kırmızıçiçek, Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Pertek Belediye Başkanı Ruhan Alan ve partililer katıldı.

Toplantının açılışında konuşan CHP İl Başkanı Ali Mustafa Çelik, kadını ikinci plana atan, sosyal, siyasal ve ekonomik hayata dahil etmeyen ulusların uygarlık yolunda geri kalmaya mahkum olduğunu söyledi.
Kadına karşı şiddetin en yayın ve sık rastlanan insan hakları ihlali olduğunu ifade eden Çelik, “Kadın sorunu, bir demokrasi,  insan hakları ve eğitim sorunudur. Kadınlarımıza her alanda fırsat eşitliği,  çağdaş, laik demokratik cumhuriyetimizin var olma koşuludur. Kadın-erkek eşitliği sağlanmadan kalkınmış, sağlıklı modern demokratik bir ülke olunamaz” dedi.
CHP’nin kadının toplumun her alanında yer alması için öncülük yapan parti olduğunu dile getiren İl Başkanı Çelik, “Cumhuriyet Halk Partisi, kadını özgürleştirmek, feodal yapı etkisinden ve çevre baskısından kurtarmak için eğitim ve kültür yolunda çaba gösteren partidir. Genel başkanımızın mimarı olduğu, Türkiye’nin kanayan yarası kadına karşı şiddeti önlemek için hayata geçirilen yaşamhak projesi, kamuoyunda şimdiden büyük bir yankı uyandırdı. Bu proje kadınlarımızın daha fazla mağdur olmalarının önüne geçeceğini ifade edebiliriz. Genel başkanımız Sayın Aylin Nazlıaka ile kadınlarımız,  kadın mücadelemiz ve partimiz çok daha güçlü olacaktır. Ona inanıyor, ona güveniyoruz. Bizler CHP Tunceli il örgütü olarak, kadın örgütlenmemizin daha güçlü olması ve kadının siyasi hayatta daha çok yer almasını sağlayacağız. Kadın ve gençlik örgütlenmemizi çok daha güçlendirerek, genel başkanımızın faşizme karşı verdiği mücadeleye ve iktidar yürüyüşüne buradan, Tunceli’den çok daha güçlü bir enerji ile katılacağımızı örgütüm adına ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Aylin Nazlıaka, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun selamlarını getirdiğini belirterek” Ülke olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Bu dönemde sağlıktan eğitime, dış politikadan ekonomiye kadar hayatın her alanında ciddi sıkıntılar var. Anket sonuçlarına baktığımızda siyasi iktidarın tel tel döküldüğünü, kendi içinde kavgalara düştüklerini, paniğe kapıldıklarını fark ediyoruz. Bu noktada hep söylediğim bir şey var. Yapmamız gereken örgütlenmek, örgütlenmek, örgütlenmek” dedi.

“YAŞASIN HAK VE ÖZGÜRLÜK MÜCADELEMİZ”

Örgütlü mücadelenin önemine değinen CHP Kadın kolları başkanı Aylin Nazlıaka, ”Yaşasın hak ve özgürlük mücadelemiz. İlmek ilmek kadın örgütlenmesini örüyoruz. Kadın mücadelesini kadın platformlarıyla, derneklerle, insan haklarını, demokrasiyi savunanlarla omuz omuza mücadele vererek genişletiyoruz. Toplumun yarısının yok sayıldığı bir ortamda demokrasiden bahsedilemez. Kadın erkek hep bir arada mücadele etmek zorundayız. Hayatın her alanında eşit olarak yer alma mücadelemizi yüksek sesle dillendiriyoruz. Siyasetin ana merkezinden başlayarak bir kanun teklifi taslağı hazırladık. Kadın derneklerine görüş için gönderdik. Teklifte diyoruz ki madem toplumun yarısını kadınlar oluşturuyor o halde meclisin yarısını da kadınlar oluşturacak” diye konuştu.

“KADINLAR EVDE, SOKAKTA, OTOBÜSTE, FABRİKADA; HAYATIN HER ALANINDA KATLEDİLİYOR”

Kadınların ülkede uğradığı şiddeti kınayan Nazlıakaya, “Kadınlar evde, sokakta, otobüste, fabrikada; hayatın her alanında katlediliyor, şiddet görüyor. Her üç kadından biri şiddete maruz kalıyor. Diğer şiddet türlerinin yanında ekonomik şiddet kadınlar arasında en yaygın olanı. Bunun temelinde siyasi iktidarın kadınların var olma haklarını başta İstanbul Sözleşmesi olmak üzere tartışmaya açma cüretinden kaynaklanıyor. Ancak biz kadınlar ne zaman “Hayır” dersek o zaman geri adım atıyorlar. Unutmayalım ki hiçbirimiz hepimiz kadar güçlü değiliz. İktidar olduğumuzda bir kadın bakanlığı kurup toplumun yarısını oluşturan diğer yarısını da dünyaya getiren kadınlar için eşitlikçi çalışmalar yapacağız. Kadınları hayatın her alanında eşit olarak var edeceğiz” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından partiye üye olan kadınlara rozet takıldı ve İl Başkanı Ali Mustafa Çelik, Nazlıaka’ya fotoğrafının işlendiği fotoğraf hediye etti.

CHP KADIN KOLLARI, DERSİM BAROSU İLE PROTOKOL İMZALADI

CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı ile Tunceli Barosu Başkanlığı, Yaşam Hak Projesi kapsamında protokol imzaladı. Tunceli Barosu, hatta ulaşan şiddet mağduru kişilere proje dahilinde adli yardım ve hukuki destek sunacak.

Türkiye’nin her yerinden şiddet gören kadın ve çocuklara yönelik 444 82 85 numaralı hat üzerinden 7/24 hizmet sunan Yaşam Hak Hattı’na mağdurlar, ihtiyaç dahilinde hukuki her aşamada hizmet alacak.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri olan şiddeti yan yana gelerek ve dayanışma ile yok edeceklerini belirterek, “Ülkemizin dört bir yanında hem hukuki dayanaklarımızı hem de hukuk mücadelemizi güçlendireceğiz. Kadınlar söz konusu olunca uygulanmayan kanun maddelerinin, barolar aracılığı ile de takipçisi olacağız” diyerek adaletten ve kadınların yaşam haklarından taraf olduklarını söyledi.