CHP İl örgütünden “İyi Parti” ye geçişlerle ilgili açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Örgütü, partilerinden İyi Parti’ye geçen milletvekillerine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

İl örgütü olarak kararın desteklendiğinin belirtildiği açıklamada şunlar kaydedildi: “Sayın Genel Başkanımız, partimizin geleneğinde olan Demokrasiye sahip çıkma ve milli iradenin kendisini ifade etme hakkını savunma örneğini, on beş Milletvekiline iyi partiye geçme talimatı vermekle çok isabetli bir karar vermiş

Bilindiği Üzere Partimiz, 2002 yılında AKP NİN Genel başkanı Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın okuduğu bir şiir yüzünden siyasi yasaklı olmasının önündeki engellerini kaldırarak Demokrasinin ve milli iradenin teminatı ve güvencesi olmuştur. Partimize haksız eleştiri yönelten AKP sözcülerine hatırlatmakta yarar vardır.

24 Haziran’da yapılacak baskın seçimi her türlü hile ve tuzaklarla donatan, Cumhurun iradesinin tecellisine saygı yerine, onu lehine gasp etmenin kurnazlıklarına soyunanların oluşturdukları ittifaka Cumhur ittifakı demenin hiçbir inandırıcılığı yoktur.

     Sayın Genel Başkanımız ve saygıdeğer on beş Milletvekilimizin bu onurlu ve cesur çıkışı, tüm Türkiye’de olumlu karşılık bulmuştur.

    Tek adam rejimi değil, Demokratik Parlamenter Sistemin en köklü şekilde yeniden kurulacağı aydınlık günler yakındır. Tüm Türkiye bilsin ki, Cumhuriyetin kurucusu partimiz, bundan sonraki hile ve tuzaklara birer birer ortadan kaldıracak irade kadrolara ve akla sahiptir.”