Sanat Sokağı'nda düzenlenen açıklamaya katılan partililer, "Hak Hukuk Adalet, YSK İstifa" sloganları attı.

"Her Şey Çok Güzel Olacak!" pankartının açıldığı açıklamada İl Başkanı İrfan Bozkurt konuştu.

YSK'nın aldığı kararı planlı bir hukuk cinayeti olarak nitelendiren Bozkurt, "Seçimin iptali kararı hiçbir akla, mantığa ve vicdana sığmadığı gibi hukuken tartışılacak hiçbir tarafı da bulunmamaktadır. 16 Nisan Referandumu ve 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sandık kurullarının oluşumuna bakma zahmetinde bulunmayanlar, açıkça “Dün dündür bugün bugündür.” zihniyetlerini, ülkemiz adına doğurabileceği çok ağır sonuçları umursamadan ortaya koymaktan bir an olsun çekinmemişlerdir" dedi.

Demokrasinin temelini oluşturan “Hukukun Üstünlüğü”, “Kuvvetler Ayrılığı”, “Seçme ve Seçilme Hakkı” ilkeleri, bu karar ile açıkça ortadan kaldırılmıştır diyen İl Başkanı Bozkurt, "Ülkemizin rotasını çağdaş uygarlıklar hedefinden saptırarak, Ortadoğu’nun başarısız diktatörlükleri seviyesine düşüren bu kararın azmettirici ve sorumluları, elbette tarih huzurunda ve millet vicdanında hak ettikleri yeri ve sonu bulacaktır.

Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran, ülkemize çok partili demokratik yaşamı getiren Cumhuriyet Halk Partisi’nin üyeleri ve emekçileri olarak ülkemize dayatılan bu rota değişikliğini kati surette reddediyoruz.

Ülkemizin 180 yıllık çağdaşlaşma sürecini ve 73 yıllık demokrasi yürüyüşünü çöpe atmak isteyen bu zihniyetin karşısında dik durarak “çağdaş uygarlığı yakalama ve geçme” hedefimize sahip çıkıyoruz" diye konuştu.

Ekonomik sıkıntılar, huzursuzluk, güvenlik risklerinin arttığı bir dönemde bunlara bir de meşruiyet krizinin eklendiğini söyleyen Bozkurt, "Bu krizin aşılabilmesi ve sandığın namusunun korunması için bazı adımların atılması şarttır.

Eğer sandık kurullarında şaibe var ise, 16 Nisan Anayasa Referandumu, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı, Milletvekili seçimleri ve 31 Mart’ta Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimiyle; altını çizerek söylüyorum; aynı sandıkta ve aynı zarflarla, yapılan ilçe belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği seçimleri de yenilenmelidir.

Seçim kurullarında bir hata var ise sorumlusu sadece ve sadece YSK’dır. YSK’nın kusuru kesinlikle seçmene yüklenemez, seçmen yaptığı seçimden ötürü bu şekilde cezalandırılamaz. YSK üyeleri seçmene karşı işledikleri bu aleni suç sebebiyle toplu bir şekilde istifa etmelidirler.

Ayrıca İçişleri ve Adalet Bakanlarının seçim dönemlerinde tarafsızlıklarını sağlayacak düzenlemeler mutlaka hatta bir an önce yapılmalıdır.

Biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak demokrasiden, hukukun üstünlüğünden, seçme ve seçilme hakkının tam güvence altında olmasından yana olduğumuzu tekrar dile getiriyoruz. Gücümüzü milletten alarak, demokratik mücadelemizi artan bir azim ve güçlü bir kararlılıkla sürdüreceğimizin garantisi veriyoruz.

Türkiye’nin karşılaştığı bu yol ayrımında demokrasiye inanan; hak, hukuk, adalet duygusunu içinde taşıyan, siyasi düşüncesi ve oy verdiği parti hangisi olursa olsun, tüm yurttaşlarımıza elimizi uzatıyoruz. Uzatılan bu elin 23 Haziran’da kuvvetli bir şekilde tutulacağına, demokratik mücadelemize büyük bir güç katacağına ve 31 Mart’tan çok daha büyük bir zafere ulaşacağımıza tüm halkımız adına yürekten inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından alkış ve sloganlarla YSK'nın kararını protesto eden katılımcılar daha sonra sessizce dağıldı.

img_5770.jpg

img_5769.jpg

thumbnail_20190508_120621_hdr.jpg