Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Bugünümüzü her şeyden çok şehitlerimize, gazilerimize borçlu olduğumuz inancıyla, şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad eder, kahraman gazilerimize şükranla saygılarımı sunarım. Aziz milletimizin Gaziler Günü kutlu ve mübarek olsun" dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. BBP Genel Başkanı Destici, yayımladığı yazılı mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Fatih Sultan Mehmet’e atfedilen bir kıssa vardır. Sultan, fethettiği İstanbul’a girerken, yanından geçtiği dervişlerden biri ona, ’İstanbul’u bizim dualarımız sayesinde fethettin’ diye seslenir. Cihan Padişahı, dervişe, kılıcına dokunarak, ’Bunun hakkını da unutma’ diye cevap verir. Kıssaların tarihi gerçekliğinden çok, ondan alacağımız hissenin gerçekliği önemli olmalı.

Bilim, sanat, teknoloji, ahlak, eğitim, din; toplumların gelişmesine katkı sağlayan sayısız etken, ancak güvendeyseniz, güvenliğinizi temin edebiliyorsanız, güvenliğinizi temin etmeye gücünüz yetiyorsa bir anlam taşır. İnsanlığın tarihi kadar eski Anadolu topraklarında, pek çok alanda insanlığın gelişimine katkı sağlayan, insanlığın tarihine yön veren topluluklar, milletler yaşadılar.

Ancak bir gün geldi, o topluluklar, bütün önemlerine rağmen, kılıcın hakkını veremedikleri gün, tarih sahnesinden, geri dönmemek üzere yok oldular. Aslında, hala o aynı mücadeleye devam ediyoruz. Bin yılı aşkın süredir Anadolu’da var olmamızı, bin yıla yakın süredir bu toprakları yönetmemizi; o kılıca, o kılıcı tutan ele, o eli taşıyan gövdeye, o gövdeye hükmeden akla ve o aklı muzaffer kılan imana borçluyuz. Bugünümüzü her şeyden çok şehitlerimize, gazilerimize borçlu olduğumuz inancıyla, şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd eder, kahraman gazilerimize şükranla saygılarımı sunarım. Aziz milletimizin Gaziler Günü kutlu ve mübarek olsun."