CHP lideri Deniz Baykal, seks videosu iddiaları üzerine bugün saat 13.30'da kameraların karşısına geçti ve istifasını açıkladı...
3 gün sonra kamera karşısına çıkacak olan CHP Lideri Deniz Baykal, MYK toplantısında istifayı düşündüğünü ve bu konuda kararlı olduğunu söyledi. Parti kurmayları Baykal'ı iknaya uğraşıyor..
CHP lideri Deniz Baykal bugün saat 13.30'da basın toplantısı yapacak. CHP Merkez Yönetim Kurulu'nun da bugün olağanüstü toplanması bekleniyor. Baykal'ın da katılacağı toplantıda CHP'yi sarsan kaset iddialarının ve Baykal'a suikast girişiminin ele alınması bekleniyor.

Baykal sessizliğini koruyor
Deniz Baykal ile Ankara Milletvekili Nesrin Baytok'a ait olduğu iddia edilen kasetin internet sitelerinde yayınlanmasının ardından Baykal sessizliğini koruyor.

MYK olağanüstü toplanıyor
Avukatlarına büyük bir hukuk mücadelesi başlatmak için talimat veren CHP liderinin bugün genel merkezde MYK'yı olaganüstü toplaması bekleniyor.

Toplantıda kaset iddiaları ve arkasından yaşanan gelişmeler ile Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün Baykal'a suikast düzenlenmesi talimatı verdiğine ilişkin iddiaların ele alınması bekleniyor.
Ve Deniz Baykal Kameraların karşısında, kararını açıklıyor:

Günlerdir beklenen kararımı açıklıyorum. Bu bir kaset olayı değildir. bu bir komplodur. Bir komplo ederken haneye tecavüz edersiniz. Gizli çekimlerle insanların en gizli görüntülerini keser biçer montaj yapar çarpıtırsınız. Böyle yaparken de bütün dinlerin dikkat ettiği insan hayatının gizliğine tecavüz edersiniz. İnsanların şerefi onların umurunda değildir. Bunu yapanlar sapıkça davranıyorlar...

Bu sivil diktaya karşı verilen mücadeleye karşı yapılan bir komplodur. Bu son iki haftada düzenlenmiş ve piyasaya sunulmuştur. Meskene tecavüz ve gizli çekimle elde edilen bu görüntüler iktidardan bağımsız oluşması mümkün değildir. Bu komplo iktidarın bilgisinin dışında piyasaya sunulması tahmin edilemez.

Komplo günceldir... İktidar gücü olmadan yapılamaz

ABD'den, Pensilvanya'dan aldığım destek mesajımı önemsiyorum.

Komplo yapanlar sizlere güvenerek yapıyorlar. Bunu çok ayıp ama diyenlerdir. Manevi cesetleri çiğneyerek nereye gideceklerini hep beraber göreceğiz. Ahlak zabıtalığına soyunanları Hz. Peygamber'den bu yana ne olumsuzluklar doğurduğunu hep berabner gördük.

BAYKAL, 'Eğer CHP Genel Başkanlık görevinden istifa etmem bu iddiaları kabul etmek anlamına gelmez. Bu bir meydan okumadır' DEDİ VE İSTİFA ETTİ...

İnşallah bir şerden bin umut çıkar. Üzerimde emeği olan tüm insanlara bütün vatandaşlarıma oy veren vermeyen herkese yaşamımın her anını anlamı kılan herkese teşekkür ederim. Siz de hakkınızı bana helal edin.