CHP'yi kendisine tuzak kurmakla ve delegeleri tehdit etmekle suçlayan eski Adalet Bakanı Mehmet Moğultay, Mustafa Sarıgül'ün liderliğini üstlendiği Türkiye Değişim Hareketi'ne katılırken Baykal'a veryansın etti.

CHP'den istifa ederek Türkiye Değişim Hareketi'ne (TDH) katılan Mehmet Moğultay, "Bugün demokrasi tıkanmıştır. Parti içi demokrasi işlememektedir. Demokrasi olmadığı için siyaset bu haldedir. Demokrasi olsa yolsuzluk olur muydu? Demokrasi olsaydı rüşvet olur muydu?" dedi.

Maltepe Kardelen Düğün Salonu'nda bir basın toplantısı düzenleyen Moğultay, salondakilere 'sesim geliyor mu?' diyerek, "Buraya gelene kadar sesimizi kısmak için çok çaba sarf edildi" diye konuştu. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı toplantıda CHP'den istifa ettiğini açıklayan Moğultay, siyaset hayatına Mustafa Sarıgül'ün liderliğindeki Türkiye Değişim Hareketi'nde sürdüreceğini söyledi. Moğultay, "Cumhuriyet Halk Partisi'nden engel olmak istediler, ancak yinede bu salonu dolduran arkadaşlarım, burada beni yalnız bırakmadılar. Hepsine teşekkür ediyorum" dedi.

CHP'nin kendisine tuzak kurduğunu ileri süren Moğultay, "Ben CHP kökenliyim. CHP, bize tuzak kurmaya çalışıyor. Ben ve benim gibiler suç işlediği için değil suç işleyenleri tespit ve teşhir ettiğimiz için bizi dışlamışlardır. CHP'ye biat etmediğimiz için bizi dışladılar" şeklinde konuştu.

CHP'de parti içi demokrasinin işlemediğini savunan Moğultay, "Bugün demokrasi tıkanmıştır. Parti içi demokrasi işlememektedir. Demokrasi olmadığı için siyaset bu haldedir. Demokrasi olsa yolsuzluk olur muydu? Demokrasi olsaydı rüşvet olur muydu?" ifadelerini kullandı.

Moğultay, TDH'ye neden katıldığı şeklindeki soru üzerine, "Konuşmalarımın içerisinde bunların nedenini söyledim" diye yanıtladı. Ergenekon soruşturmasına ilişkin soru üzerine Moğultay, "Ben demokrasiye inananlardanım" şeklinde konuştu.