Başkan Polat, kurultay çağrı yapanlar ile Muharrem İnce’ye de tepki gösterdi.

Hozat Belediye Başkanı Celaleddin Polat, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: “Sayın Genel Başkanımız ve Partimiz haksız bir saldırıyla karşı karşıyadır.

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, genel başkan olmasından itibaren CHP’yi doğru strateji ve politikalar ile yönetmiş, ülkede barışın ve bir arada yaşamanın sigortası ve teminatı olmuştur. İktidar partisinin aldığı baskın seçim kararı sürecinde ise genel başkanımız aynı doğru strateji ve politikaları uygulayarak, “Millet İttifakı” kararıyla; anti demokratik seçim barajını ve diğer partilerin seçime sokulmama saldırılarını boşa çıkarmıştır.

Genel başkanımız bu süreçte belirlediği politikalar ile tüm Türkiye’nin takdirini ve güvenini kazanmıştır. OHAL, anti demokratik baskı ve yasaklamalar seçmen üzerinde tüm ülkedeki baskılar, tüm basının susturulduğu ve kuşatıldığı bir ortamda partili kamuoyunun talebi doğrultusuna cumhurbaşkanı adayı belirlenmiştir. Tüm seçim süreci çalışmalarında genel başkanımız öncülüğünde partimiz üzerine düşeni yapmıştır.

Ancak 50 bin avukatla YSK’nın önüne gideceğim diyen Cumhurbaşkanı adayımız ortadan kaybolmuş, 20 saat sonra ortaya çıkmış ve halen seçim akşamı ne yaptığı ve nerede olduğu açıklıkla bilinmemektedir. Gece henüz oyların sayımı devam ederken YSK açıklama yapmadan kendisi bir TV muhabirine gönderdiği ciddiyetten uzak bir mesajla seçim ve sayımları sabote etmiş, halkın bütün umutlarını kırmıştır. Kendisinin neye ve kime hizmet ettiğini soruyoruz?

Sayın İnce, partiden milletvekili adaylarının belirlenmesinden doğan kırgınlıkları fırsat bilerek yerel yönetim seçimleri sürecine girdiğimiz bu aşamada partimize zarar verme, zayıflatma ve giderek bölünme çalışmalarını başlatmıştır.

Partimize ve kamuoyuna seçim akşamının hesabını veremeyen bir kişiye CHP teslim edilemez. Böyle bir kişi CHP genel başkanı nasıl olacak soruyoruz?

Partimizde; genel başkan sorunu yoktur.

Yerel seçimlere hazırlanmamız gereken bu süreçte kurultayı toplamak partinin enerjisini düşüreceği gibi partimize zarar verecektir.

Tüm partililerimizi sağduyu ile kurultaya değil yerel seçim çalışmalarına yoğunlaşmaya çağırıyoruz.”