CHP’de ilk aday adaylığını açıklayan ise; Avukat Saniye Barut oldu.

7 Haziran 2014’te Dersim’den 1. sıra milletvekili adayı olan Av. Saniye Barut “7 Haziran’da kaldığımız yerden devam” sloganıyla Dersim’de CHP milletvekilliği adaylığını açıkladı.

CHP il binasında basın açıklaması düzenleyen Avukat Saniye Barut, açıklamasında şunları ifade etti: “Adaletsizliğin, eşitsizliğin olmadığı, emeğin sömürülmediği bir Dünya umuduyla; emekten, emekçiden, alın terinden yana olan herkesin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutluyorum.

Önümüzde baskın bir seçim var. 24 Haziran’da hem milletvekili hem cumhurbaşkanı seçimi yapılacak. Ben de Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ‘Hak, hukuk, adalet, demokrasi’ mücadelesinde birlikte yürümek için varlığından her zaman gurur duyduğum Dersim ilimizden milletvekili adayıyım.

7’den 70’e tüm hemşehrilerimizin sorunlarının çözümünde yanlarında olmak için adayım.

Ben, kentimin insanını, kültürünü; zalimin karşısında, mazlumun yanında duruşunu biliyorum.

Bir olacağız, diri olacağız; hep birlikte Dersim’de kazanacağız.

-Çocuk istismarına karşı mücadele etmek için,

-kadın tecavüzleri ve cinayetleriyle mücadele etmek için,

-çocuk işçi cinayetlerine son vermek için,

-emekten, barıştan, adaletten yana mücadele etmek için ben kazanmaya varım!

Kazanacağız, kazanacağız; ama mutlaka kazanacağız!”

Avukat Saniye Barut Kimdir?

Saniye Barut, 1967’de Tunceli’nin Mazgirt İlçesi Kızılcık Köyü’nde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Ankara’da tamamlayan Barut, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi.

Barut, 1989 yılında serbest avukat olarak kendi hukuk bürosunu açtı ve aynı yıl içinde Sosyal Demokrat Halkçı Parti üyesi oldu. 2010 – 2012 yılları arasında CHP Genel Merkez avukatlığı, 2012 yılından itibaren ise YDK başkan yardımcılığı ve üyeliği görevlerinde bulunan Barut, evli ve 2 çocuk annesi.