AKP'li kurmaylar, Meclis'te 11 sandalyeye sahip bağımsız milletvekilleriyle tek görüşerek, Anayasa Değişikliği teklifini sundular. Bağımsız milletvekillerinden Tayfun İçli, Harun Öztürk, Ahmet Tan, Kamer Genç açıkça Anayasa Değişikliği teklifine destek vermeyeceklerini bildirdiler. Bir süre önce partisinden ihraç kararı çıkınca istifa eden Feyzi İşbaşaran, Erdoğan Yetenç, Recai Birgün, Hüseyin Pazarcı ise görüşmenin nezaket çerçevesinde geçtiğini ve teklifi inceleyeceklerini belirttiler. Bağımsız Şanlıurfa Milletvekili Seyit Eyüpoğlu'nun destek vereceği öğrenilirken, Emrehan Halıcı'nın ise yurt dışında olduğu için AKP heyetiyle henüz görüşmediği kaydedildi.

AKP; Anayasa Değişikliği teklifini Meclis Başkanlığı'na sunduktan sonra dün, Meclis'te 11 sandalyeye sahip bağımsız milletvekilleriyle tek tek görüştü.

Bazı bağımsız milletvekillerine bakan, yönetici ve milletvekili düzeyinde ziyaret edildi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile Grup Başkanvekili Suat Kılıç, dün ilk önce İzmir Bağımsız Milletvekili Recai Birgün ile Bağımsız Milletvekili Hüseyin Pazarcı'yı Meclis Halkla İlişkiler Binası'nda bulunan odalarında ziyaret ettiler. Her iki milletvekili de teklifi inceleyeceklerini dile getirdiler.

-Kamer Genç "HAYIR" DEDİ VE ELEŞTİRDİ-

Genel Kurul çalışmaları sırasında, iktidar partisini en çok eleştirenler arasında yer alan Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'i odasında, TBMM Adalet Komisyonu ve AKP Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya ile Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü'nün ziyaret ettiğini söyledi.

Genç, teklife destek vermeyeceğini açıkça söylerken, Anayasa değişikliğini de eleştirdi.

Manisa Bağımsız Milletvekili Erdoğan Yetenç'i ise AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu ziyaret etti. Yetenç'in de teklifi destek vermeyeceği öğrenildi.

İzmir Bağımsız Miletvekili Harun Öztürk kendisini Devlet Bakanı Hayate Yazıcı'nın, ziyaret ederek çayını içtiğini ve Anayasa Değişikliği teklifini verdiğini belirtti. Öztürk, Anayasa Mahkemesi, HSYK ve Parti kapatılmasına ilişkin düzenlemeleri eleştirdiğini ve açıkça destek vermeyeceğini ilettiğini söyledi.

İstanbul Bağımsız Milletvekili Ahmet Tan ise kendisini Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in aradığını ve bir çay içmek istediğini söylerken, "Görüşmemiz sırasında değişiklik ile ilgili eleştirilerimi söyleyeceğim" dedi. Tan, değişikliğe bu haliyle destek vermeyeceğini de kaydetti.

Eskişehir Bağımsız Milletvekili Tayfun İçli'de kendisini Ahmet İyimaya'nın ziyaret ettiğini belirterek, teklif ile ilgili eleştirilerini anlattığını belirtti. İçli Anayasa Değişikliği teklifine destek vermeyeceğini kendilerine ilettiğini açıkladı.

Bir süre önce hakkında ihraç kararı çıkan ve kararı beklemeden AKP'den istifa eden Elazığ Bağımsız Milletvekili Feyzi İşbaşaran'ı Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'nın görüştüğü belirtildi. Başaran'ın teklifi destek vermeyeceği de ifade edildi.

AKP'li kurmayların Ankara Milletvekili Mücahit Pehlivan ve Şanlıurfa Milletvekili Seyit Eyüpoğlu ile de görüştüğü kaydedildi. Eyüpoğlu'nun teklifi destek vereceğini bildirdiği de ifade edildi.

Ankara Bağımsız Milletvekili Emrehan Halıcı'nın yurt dışında olması nedeniyle henüz bir görüşmenin gerçekleşmediği kaydedildi.(ANKA)