Merkezdeki açılışta partililere hitap eden Ağbaba, Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'nun Tunceli Belediyesi'ni almaları halinde CHP'li büyükşehir belediyelerinden biriyle kardeş yapacaklarının sözünü verdiğini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, partisinin Pertek İlçesi seçim irtibat bürosunun açılışını gerçekleştirdikten sonra kent merkezine geldi.

Merkez Moğultay Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerindeki seçim irtibat bürosunun açılışına katılan Ağbaba partililere hitap etti.

Genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'nun hemşehrilerine selamını ileten Ağbaba, "Genel başkanımız eğer burada Cumhuriyet Halk Partisi belediye başkanlığını alırsa hemşehrilerim bu emaneti bize teslim ederse diyor Türkiye'nin en büyük belediyelerinden biriyle kardeş yapacağım diyor. Hem kadrosuyla hem projesiyle hem de ekonomik anlamda her türlü desteği verip Tunceli'yi, Dersim'i ayağa kaldıracağım diyor. Bunun sözünü de veriyoruz. İnşallah İstanbul büyükşehir belediyesini alırız Yusuf beyle Ekrem İmamoğlu'nu kardeş yaparız. Burayı yeniden göç alan bir il haline getireceğiz. Buraya CHP'li belediyelerin her türlü imkanlarını kullanarak devletin haksızlıklarını, ayrımcılığını gidereceğimizin sözünü veriyoruz" dedi.

Açıklamasında kayyuma da tepki gösteren Ağbaba, "Kayyum burada ne yaptı. Her gün size laf söyleyen adamların isimlerini getirip caddelere verdi. Çok beğeniyorlarsa götürsünler kendi hakim oldukları yerlere assınlar" diye konuştu.

dsc_0151.jpgCumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP'nin seçim sloganlarını Pensilvanya belirliyor açıklamasına değinen Ağbaba, "Bizim içimizde Fetullaha Fetullah Hoca diyen bir insan yok. Türkçe olimpiyatlarında gözyaşı döken biz değiliz" şeklinde konuştu.

Ekonomiye değinirken "yeni bir terör örgütüyle karşı karşıyayız" ifadesini kullanan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "O terör örgütü nerede yetişiyor bostanda yetişiyor. üyeleri kim patlıcan, domates, biber, soğan bir de ne var hıyar. Ekonomik olarak sadırıyla karşı karşıyayız diyor. Kimler saldırıyor söyle arkanda duralım. Biberin, domatesin, salatalığın fiyatının artmasını düş güçlere bağlıyor. Üst akıl diyor. Ekonomik bir saldırı varsa bunu yapan AKP anlayışıdır. Sen yandaşlarına, millete küfredenlere dolar bazlı ihale verirsen; memleketin bütün kaynaklarını yandaşlarına peşkeş çekersen Türkiye ekonomisinin en büyük düşmanı sensin" dedi.

CHP'nin anketlerde yükseldiğini ancak içindeki tartışmalar nedeniyle basına malzeme verdiğinden yakınan Ağbaba, "AKP'nin oyları düşüyor bizim oylar yükseliyor. Ama şöyle bir şey var. Biz birbirimizi yemezsek ki en büyük alışkanlığımız o. Kimse bize bir şey yapamaz. Günlerdir yandaş medya, havuz medyası CHP'de büyük kavga var diye veriyor. İstanbul'da, İzmir'de, Ankara'da belediye meclis üyesi kavgası var diyor. Eğer kavga eden varsa mille aş derdinde, millet ekmek derdinde. Millet senin belediye meclisinde kaçıncı sırada olduğunun derdinde değil. Kes sesini otur yerine. Ayıptır. Bu insanlara ayıptır, günahtır. Fakir fukaraya, CHP'nin bayrağını sallayan insanlara yazıktı. Bu iç tartışmayı bitirmeliyiz. İl genel meclisinde, belediye meclisinde filan sıradayım. Bu ayıptır, günahtır. Bu yakışmaz hiç birimize" diye konuştu.

CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu ve Belediye Başkan Adayı Dr. Yusuf Kenan Aydın'ın konuşmasının ardından Ağbaba ve partililer seçim irtibat bürosunun açılışını gerçekleştirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba açılışın ardından partisinin Pülümür seçim irtibat bürosunun açılışını gerçekleştirerek Erzincan'a geçti.