Milli Eğitim Müdürlüğü, Personeliyle, öğretmenleriyle, öğrenci velileriyle, ilin en büyük kurumudur.
    Aynı zamanda eğitimci kimliğiyle öne çıkan, ülkenin geleceğini hazırlayan, şekil veren önemli, saygın bir kurumdur.
    Bu büyük, saygın kurumun, yöneticisi, Milli Eğitim Müdürü, çeşitli etkinliklerde, bir araya geldiği, tanıştığı, toplumun gözü kulağı, basın mensubu gazetecilerle, düzenlediği yemekte bir araya geldi.
   Atatürk Mahallesinde, yakın bir zamanda hizmete giren, modern, lüks bir otel ayarında, baraj göl, manzaralı, öğretmen evinde düzenlenen yemeğe, davet üzerine bizde katıldık.
   Yemekte, millî eğitim müdürüyle Birlikte yardımcıları, Ali Ekber Bey, Mehmet Beyde vardı. Müdür Bey yorgundu. Gün boyu yaşadığı yoğun çalışma, onu yormuş olmalıydı. Misafirleriyle bir arada olmanın rahatlığı vardı.
   Milli Eğitim Müdürlüğü, millî Eğitim Müdürü, İlimizde milli eğitimin başıydı. Aynı zamanda bir eğitimci olarak ilgi, yakınlık, duyduğum, bir eğitim kurumuydu.
     Çorbayla başlayan yemeğimizi yerken, Eğitim, öğretimin, içinde bulunduğu konumunu merak etmiştim. Panda mi, süreci, geçen yıl eğitim öğretimde aksamalara yol açmıştı. Tableti, interneti olmayan yoksul ailelerin, köylülerin, çocukları, uzaktan eğitimde mağduriyetler yaşamışlardı. Sayın Müdürümüzün, açıklamalarına göre, Yüz yüze öğretim, bütün okullarda aksamadan sürmekteymiş. Öğretmen kadrosundaki, eksiklikler, yakın zamanda ihraç edilmiş, öğretmenlerin,  tekrar mesleklerine, öğretmenliğe, iade edilmeleriyle, giderilmişti. En çok ihraçların yaşandığı ilimizde, birçok meslektaşımız, öğretmen, yıllarca, yaşanan bu kanunsuzluğun, keyfiliğin, mağduriyetini yaşamışlardı. Öğrendiğimiz bilgilere göre, görevlerine iade edilmelerinde, Sayın Millî Eğitim Müdürümüzün, daha önce ilimizde, sağlık müdürlüğü görevinde bulunmuş. Tunceli kökenli AK Parti il başkanının, çabası, payı, büyük olmuştu. Bu çabalarından dolayı Sayın Millî Eğitim Müdürüne, Sayın AK Parti il Başkanına, Tunceli Eğitim tarihine, not düşecek çabalarından, katkılarından dolayı teşekkür ettim. Yıllardı, kanayan bir yarayı sarmaya. Kapatmaya çalışmışlardı.
     Sayın Milli Eğitim Müdürünün, yönetiminde Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanmış projeleri merak etmiştik. Hazırlanmış, ihale safhasına gelmiş üç büyük proje, bizim ilgimizi çekmişti.
    İlgimizi çeken Projelerden biri, HARÇİK, Ören önü Tabiat Parkı ile Orman Fidanlığı arasındaki 50 Bin metre karelik bir alanda, kurulacak DOĞA KANPÜSÜ VE UYGULAMA OTELİ, oldu.
   Bu proje kapsamında, çeşitli meslek dallarında, okullarda, okuyan öğrencilerin, hayata bakış açılarını değiştiren, bilimsel açıyı geliştiren, müzik, resim, arkeoloji, sıfır atık flora, konularında bilinçlenmelerini sağlayacak, atölyeler, etkinlik alanları, kurulacakmış.
   Bu uygulama kampüsünde, çeşitli cins kümes hayvanlarını yetiştirme bilgisi, doğamızda yetişen, endemik, tür, ünlü dağ sarımsağını, gulüğü, salebi, uygulamalı yetiştirme bilgileri, kursları, verilecekmiş. Kazı alanları oluşturma bilgileri, çeşitli dallarda tamir atölyeleri, bilgileri, hep uygulamalı hayatın içinden verilecekmiş.
   Aynı proje içinde kurulacak, 50 yataklı UYGULAMA OTELİ, uygulama kampüsünde staj yapacak öğrencilerin konaklamaları, aynı zamanda, ilimizde ihtiyaç duyulan konaklama, ihtiyacına, turizme, katkıda bulunmak için hizmet, verecekmiş.
   İkinci önemli bir proje Ovacık kayak merkezine, Munzur Nehrine, yakın, manzaralı, 50 yataklı lüks yıldızlı otel ayarında ÖGRETMEN EVİ inşası projesi, kısa zamanda ihaleye çıkarılacakmış. Ovacık ilçemiz, hemen hemen bütün mevsimlerde en çok ziyaret edilen, ziyaretçisi, olan bir ilçemizdir. Konaklama tesisleri de önemli bir ihtiyaçtır. Öğretmeni, öğrencisi, personeli çok olan Milli Eğitim içinde önemli bir konaklama tesisidir.
   Bir başka önemli proje, şehir Merkezinde, yakın zamanda kurulacak olan TASARIM VE İNOVASYO MERKEZİ, Projesiydi.
   Kültür, Sanat ve gelişen teknolojiye hizmet vermek için düzenlenmiş, atölyelerden oluşan önemli bir tesismiş. Grafik tasarım, animasyon, robotik kodlama, hediyelik ahşap eşya, oyun, baskı gibi dallarında, matbaa, tezgâhlar, atölyeler, kurulacak. Kurulacak, atölyelerde, öğrencilere, öğretmenlere, halktan insanlara, meslek,  öğretmenleri, sanat hocaları tarafından, kurslar verilecekmiş.
  Sayın Milli Eğitim Müdürümüz, yemekte, bir araya gelmeyi, bu önemli, projeleri, çalışmaları, bizlere açıklamak için düzenlememişti.
    Biz merak edip sormuştuk. Sayın Müdürümüz, açıklamıştı.
    Yemek lezzetliydi. Aynı zamanda, güzel, bilgilendirici, bir sohbete aracı olmuştu.
    Misafirlerini, Öğretmen evi bahçesine kadar çıkıp uğurlayan Müdür Beye, teşekkür etmiştik.