İnsanlığın, bütün dünyanın, ana gündemi, üçüncü dünya ÇORONA savaşında gelinen nokta. Bütün ülkeler, hemen her gün, halkına gelinen noktada, yaşanan kayıplar, mücadelede elde edilen başarılar, alınacak tedbirler, hakkında, halkını, ulusunu, bilgilendirirler. Günlük açıklama, raporların yanında ülkenin yerleşim yerlerindeki yayılmayı gösteren haritalar yayınlarlar.
   Aynısını ülkemizde Sağlık bakanlığı da yapar. Hemen her gün, açıklamalar yapar,  yayılmaları, elde edilen başarıları gösteren haritalar düzenlenir. Haritalarda bütün illerin konumu renklerle gösterilir.
   Sağlık Bakanlığının yayınladığı, illerin aşılama oranını gösterir haritada, ilimiz, yüzde 75, aşılama oranı ile başarılı, illeri, mavi gösteren haritada, mavi renge boyandı. İlimiz, Doğu ve güney Doğu illerinde, mavi renge boyalı bir iki illerden biriydi. Okumuş kültürlü Tunceli halkına yakışır, bir resimdi. Aşının önemini bilen bir Tunceli Halkı vardı. Övüne bilirdik. Aşı yapmaktaki seviyemiz, başarımız, yüksekti. Âmâ Ne yazık ki bu başarıyı vakaların artışında göstermedik. Vaka artışını gösterir haritada, ilimiz vakanın çok olduğu, arttığı, kırmızı renge, boyandığı illerden biri oldu.
   Valilik Makamının, sağlık kuruluşlarının, bilim adamlarının, ısrarlı yoğun uyarılarına, rağmen,  maske takmamakta, kurallara uymamakta ısrar ettik. İnatçı olduk. Çoğunlukla gençler, aşıdan kaçtılar. Aşı olmadılar. Sokaktaki, çarşıdaki gençler, maske takmamakta, mesafeye uymamakta ısrarcı oldular. Bulaşsa bile yeneriz. Diye umursamadılar. Topluma bulaştırıp, ilimizi, vaka sayısının en çok artığı 10 illerden biri yaptılar.
     Yaşlılar kurallara uydular. Aşılarını vaktinde ve sayısına göre yaptırdılar. Yaşamın her alanında, sokakta, kapalı yerlerde maskelerini takıp, mesafeye dikkat ettiler. Hasta olmadılar. Oldularsa da aşının sayesinde hafif atlattılar.
    Son günlerde, ÇORONA vakası ilimizde o kadar çok yayıldı ki geçen yıldan çok daha yakınımıza kadar geldi. Kapı komşumuz yakalandı. Yemek yediğimiz restoran kapatıldı. Yakın arkadaşlar, yakalandı. Bir buçuk yaşındaki çocukları da yakalandı. Kokutucu boyutlarda artışlar gözlendi.
    Görevli makamlar, görevliler geçen yıl olduğu gibi tekrar, sokakta, kapalı kahvehanelerde, lokantalarda, toplantı salonlarında, uyarılarını sürdürmelidirler. Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanını aradım, kahvehaneleri, lokantaları, uyarmalarını istedim. Sayın Başkan, Gerekli duyarlılığı gösterip uyarmış. Yine de dinleyen, uyarıları dikkate alan yeterli esnaflarımız olmamış.
     Bu tarihi süreçte, geçen yıl olduğu gibi bu yılda, uyarı görevini, resmi görevliler, üstlenmelidirler. Yapmalıdırlar.
     Geç kalınmadan
 +    +     + 
   ANAFATMA ZİYARETİ
   Ana Fatma Ziyareti, Dersim Halkının, kutsallarından, inanç yerlerinden biridir. Ovacık anayolu üstünde, şehir merkezine yakın bir mesafede olması, çokça ziyaret edilen bir kutsal mekândır.
   Yıllar önce özel idare tarafından ANA FATMA TESİSLERİ adıyla yapılan tesisler, kutsal mekâna yakışmayan, amacının dışında kullanılmışlardı.
    Şimdilerde yapılan, kişilere ait konaklama mekânları, ziyaret mekânını, daha çok ilgi odağı yapmıştır.
    Ziyaret mekânında, C H P milletvekili Gürsel EROL tarafından çevre düzenlemesi, peyzaj çalışmaları yaptırılmıştır. Yapılan düzenlemenin Gürsel EROL tarafından yaptırıldığı, mekânda dikili taş tabelaya yazılmıştır.
    Bunu gören ziyaretçiler, tepki göstermişler. Kutsal mekânlar için yapılan hayır işlerinde, yapanın kimliği, adı, yazılmazmış. Kaldırılması istenmiştir.
   DEMOKRATİF ALEVİ DERNEĞİ Tunceli Şubesi temsilcileri bir araya gelerek, CHP Milletvekili Gürsel EROL UN, diktiği aslan heykeli ile adının yazılı olduğu tabelanın, kaldırılmasına karar vermişler. Kaldırmışlardır.
   Sayın Milletvekiline sorulduğunda bundan haberi olmadığını, ifade etmişler. Kaldırılmasına, her hangi bir tepki göstermemişlerdir.
  Sayın Milletvekili, Tunceli Halkının kutsal değerlerine saygı duyan değer veren bir Tuncelili hemşerimizdir. Ana Fatma’da gösterdiği duyarlılığı, DERSİM Halkının, önemli bir kutsal mekânı olan, TUNCELİ CEM Evinde de göstermiştir. Tunceli Halkını bir araya getiren, Tunceli CEM Evinde cenaze merasimlerinde yaşanan eksiklikleri, gidermek için gerekli duyarlılığı göstermiş. Cem Evinin, önemli eksikliklerini gidermiştir. Cem evi de kutsal bir ziyaret mekânıdır. Kişiler tarafından yapılan katkılar, hibeler, yardımlar, bütün ziyaret mekânlarına yapılanlar gibi hayır işlerine girer. Hayır, işini yapanlar, isimlerini yazdırmazlar. Ziyaretçiler, yapılanları gördüklerinde, kim olursa olsun, ’ Yapandan, Allah razı olsun.’ Derler. Sayın Milletvekillide, Oraya, cem evine, isminin yazılmasının, taraftarı olmadığını, kendileri de kabul etmiş olmalıdırlar.
    Sayın Milletvekili, bunları yaparken, Tunceli’de tekrar milletvekili seçilmenin beklentisi içinde olmadığını açıklamışlardır. Dersim Halkına olan yakınlığından, gönlünce, yapmış olmalıdırlar. Halada o tür hayır işi yardımlarını sürdürmektedirler. Yüksek tahsil yapan dar gelirli ailelerin çocuklarına burs vermesi, Tuncelili hemşerilerinin, bireysel sorunlarının çözümünde çaba sarf etmesi, Tunceli Halkının ortak bir sorununun çözümünde, yardıma ihtiyaç duyulduğunda, severek, gerekeni, yapması, yapacağı, herkes tarafından bilinmektedir.
   Sayın Milletvekili Elazığ Milletvekili olsa da, DERSİMLİDİR. Orda da büyük bir çoğunluk olan DERSİMLİLERLE, hemşerilik bağı içindedir. dayanışma içindedir.