Boğaz ağrısı şikâyeti ile hastaneye başvuran, Sayın Belediye Başkanımız, MAÇOĞLU, NA, yapılan test, Pozitif çıkmış. Tedavi için hastaneye yatırılmış. Hastanenin açıklamasına göre Başkanın durumu iyi, tedavisi sürüyor. Sağlığı, tedavisi ile ilgili günlük açıklama yapılarak, kamuoyu, bilgilendirilecekmiş.

   Komünist Başkan, MAÇOĞLU, DERSİM Halkının önemli bir ismi değeridir. Yurt içi yurt dışı, bütün dünyada, tanınmış ünlü bir isimdir.

Onun rahatsızlığı, yalnız çevresini değil, bütün DERSİM Halkını üzmektedir. Ülke çapında, ulusal basında, geçmiş olsun dilekleri ile üzüntüler, sıkça dile getirilmektedir.

    Sayı Başkanın, Yurt içinde, yurt dışında, çokça dostları, sevenleri vardır. Şehirlerarası, ulaşım yasağı kaldırılınca, bütün illere, olduğu gibi Tunceli yede, yurt içinden, büyük şehirlerden, yurt dışından, büyük bir akın oldu. Özellikle köyler, sanki birer sığınma evi oldular. Virüsün az olduğu TUNCELİ, âdeta korunma kenti olarak, korunma akınına, uğradı. Korunma kalkanı da kalkınca, başka illerden, virüsün Tunceli’ye, taşınması kolay oldu.

    Sayın MAÇOĞLUDA, virüsü, Tunceli’ye akın edenlerden, dış illerden, yurt dışından, gelenlerden kapmış olmalı. Yurt dışında, evlerinin havuzunda, boğulan iki çocuk la annelerinin cenazesi, defnedilmek için PÜLÜMÜRE, getirtilmişti. Sayın Başkanın, cenazeye katılmaması, düşünülemezdi. Sorumluğun gereği Gidip katılmış. Yoğun katılımla gerçekleştirilen cenaze merasiminde, kurallar, tedbirler, bir kenara itilmiş. El ele, yüz yüze, acılar paylaşılmış. Taziyelerde bulunulmuştu. Yurt içi, yurt dışından, yüzlerce insanın katıldığı, yakın mesafeli bu merasimde, Sayın Başkanın bu virüsü kapmış olması, büyük bir olasılık. Ayrıca makamın dada, yurt içi yurt dışından, geleni, gideni, ziyaretçisi çoktur. Makamında, gerekli koruma tedbirleri, alınmış olmalıdır.

    Büyük koruma altındaki başbakanların, bakanların, ünlü isimlerin, yakalandığı bu virüse, ayırımsız, gerekli koruma kurallarına uymayan herkes, yakalanabilir. Sayın Başkanın da, öyle oldu. Ufak bir dikkatsizliği, kendisini de, herkesi de üzdü.

    İlimizde, maske takmak zorunlu olduğu halde, her gün çarşıda sokakta gördüğüm insanların, en az yarısı, maske takmamaktaydı. Özellikle genç yaştakiler, kendilerine, çok güvenmiş olmalılar ki, maske takmıyorlardı. Uyaranda olmayınca,  çarşı Pazar, sokak, onlarındı.

   Sayın Başkanın virüse yakalandığı, kısa sürede duyulunca, basına yansıyınca, kapanmayan yüzler, bir günde, tümden kapandı. Dün ayın 23, sokakta maskesiz, yüzü açık hemen, hemen, kimse yoktu. Bir iki sorumsuz kişinin dışında,  herkes maskelerini takmıştı. Duyarlı, aydın Tunceli’de, ilk kez büyük oranda yasağa uyulmuştu.

    Sayın Başkanla, ilgili, günlük yapılan açıklamada, sağlık durumunun iyi olduğu, tedavisine devam edildiği açıklaması yapıldı. Bu bizi sevindirdi. Dileğimiz, Sayın Başkanın, bir an önce sağlığına kavuşmasıdır.

    Sayın Başkan, kapanmayan yüzlerin, çoğunu kapattı. Bu beladan, bu mikroptan, korunmanın, ilk önemli kuralı, yüzleri kapatmak, maske takmaktır. Ceza yazmaktan, kaçınan iyi niyetli emniyet görevlileri, uyarılarını mutlak yapmalıdırlar. Bunu zabıta da yapmalıdır. Maske bulmak sorun olmaktan çıkmıştır. Bütün eczanelerde, tanesi bir liradan, maske verilmektedir.

    Bu tarihi süreçte, maske takmak, acil, milli görevdir. Herkes bu görevi yerine getirmelidir.

    ARYA, maskesini takmış, halde, özlediği büyük babasını, görmeye geldi. Alışkanlıktan, kucağıma atılmak istedi. Ellerimi uzattım. ARYA dur. CORONAYI, kuralları, unuttun mu .’Dedim. Durdu. Kızgın bir halde. Öf be, ne zaman bitecek bu. Dedi. Annesine döndü.

   Umarız ARYANIN kızgınlığı, yerini bulur, dünya bu beladan bir an önce kurtulur. Yüzler, sevgiler, özgürlüğüne, kavuşur.

   Başkan, MAÇOĞLUDA, sağlığına kavuşur.