ERZURUM (AA) - Erzurum'da, Aziziye Belediyesi ile Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Erzurum Şubesi iş birliğiyle düzenlenecek Ilıca Şiir Şöleni, Türk şiirinin önde gelen isimlerini vatandaşlarla bir araya getirecek.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 29 Mayıs'ta düzenlenecek etkinliğe, Erzurumlu şairlerin de şiirleriyle renk katacağı belirtildi.

Ilıca Şiir Şöleni'nde, Aziziye Belediyesi ve TDED Erzurum Şubesi'nin birlikte düzenlediği ödüllü mektup yarışmasının sonuçlarının da açıklanarak dereceye girenlere ödüllerinin verileceği kaydedildi.

Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, bütün şiir dostlarını Ilıca Şiir Şöleni'ne davet etti.

Erzurum'u çok özel bir şiir ziyafeti beklediğini dile getiren Orhan, "İstiklal Marşımızın kabulü ve Erzurum'umuzun da milli şahlanış günü olan 12 Mart'ta yarışmamızı ilan etmiş ve ödül törenini ise görkemli bir şiir şöleniyle gerçekleştireceğimizi açıklamıştık. Yarışmamız sona erdi ve şimdi sıra birbirinden özel şair konuklarımızla şiir şölenimizi düzenlemeye geldi." ifadelerini kullandı.

Orhan, Türk şiirinin önde gelen isimlerini şölende buluşturacaklarını anlatarak, "Konuklarımız arasında Türkiye'nin çok yakından tanıdığı şiir üstatlarının yanında, Erzurum'da isimleri şiirle neredeyse özdeş hale gelmiş olan şairlerimiz de var. Onları da birbirinden kıymetli şairlerimizle Ilıca Şiir Şöleni'nde bir araya getirecek ve Erzurum'daki şiir dostlarına adeta şiir ziyafeti çekeceğiz." dedi.

Şiir şölenine, Ali Coşkun Hirik, Ferman Karaçam, İsmail Bingöl, İsmail Kılıçarslan, Hüseyin Akın, Hanefi İspirli, Nur Doğan, Murat Ertaş, Müştehir Karakaya, Nurullah Genç, Üzeyir İlbak, Vedat Eğilmez, Yaşar Bayar ve Ziya Kibar'ın konuk olarak katılacağı belirtildi.