ERZURUM (AA) - Önemli kış turizm merkezlerinden Erzurum Palandöken Kayak Merkezi'nde yarıyıl ve hafta sonu tatili dolayısıyla oteller tamamen doldu.

Kent merkezine 4, havalimanına 20 kilometre uzaklığıyla ziyaretçilerine kolay ulaşım ve konaklama imkanı sunmasının yanı sıra birçok kış sporunun rahatlıkla yapılabildiği kayak merkezini tercih edenler, beş yıldızlı oteller ile uluslararası standartlarda uzun pistlerde kristal karın keyfini yaşıyor.

Kar kalınlığının 147 santimetre ölçüldüğü Palandöken'e gelen misafirler, eşsiz doğada kayak, snowboard, kızak, buz duvarı, snow park, dev salıncak, zipline, yamaç paraşütü, insan sapanı, gece kayağı ve lastik raftingi yapma, eğlenceli aktivitelere katılma imkanı buluyor.

Aynı anda 12 bin kişinin kayak yapabildiği, 205 güvenlik kamerasıyla her an kontrol altında tutulan merkez, teknolojik imkanları, canlı yayın ve foto kayıt gibi sistemleriyle yerli ve yabancı turistlere güvenli tatil imkanı sunuyor.

Yarıyıl ve hafta sonu tatilini fırsat bilen kayakseverler de 56 pisti bulunan Palandöken'de, farklı aktiviteler ve canlı müzik etkinlikleriyle keyifli anlar yaşıyor.

- Sosyal mesafe ve salgın süreci dikkate alınıyor

Palandöken'deki bir otelin genel müdürü Ömer Akça, AA muhabirine, yarıyıl tatiliyle birlikte misafir sayısının en üst seviyeye ulaştığını aktardı.

Kayak merkezinin oluşan yoğunlukla rengarenk görüntüye kavuştuğunu belirten Akça, şöyle konuştu:

"Yarıyıl tatilinin başlamasıyla Palandökende doluluk yüzde 100'e ulaştı. Bilindiği üzere Palandöken, Türkiye'nin en kolay ulaşıma sahip merkezlerinden biri. Otellerdeki ve pistlerdeki doluluk oranları elbette çok iyi ama sosyal mesafe kurallarını yani pandemi gerçeğini yabana atmadan önlemleri aldık. Kayak okulları açık, değişik organizasyonlar var. Misafirlerimizin büyük bölümü yerli. İstanbul, İzmir, Ankara gibi şehirlerden gelenler var."

Artvin'den kente gelen Gülşah Çakmak da Palandöken'de çok güzel bir tatil geçirdiklerini söyledi.

Eğlenceli anlar yaşadıklarını aktaran Çakmak, "Çok eğleniyorum. Palandöken'de ilk kayak deneyimimi yaşıyorum. Herkese tavsiye ederim." dedi.

Ailesiyle hafta sonu tatilini geçirmek için Palandöken'e gelen 8 yaşındaki Gözde Şimşek ise kızak yaparak tatilin keyfini çıkardığını belirtti.

Özgür Kızıltuğ, çocuklarının kayak yapabilmesi için Erzurum'u tercih ettiğini dile getirdi.

İstanbul'dan geldiğini belirten Kızıltuğ, "Palandöken gayet keyifli bir yer. Ailelerle gelinmesini tavsiye ediyorum. Ben kayak yapmayı beceremiyorum ama ortam güzel, tatilimiz güzel geçiyor. Çocuklarım kayak yapmanın keyfini çıkartıyor ben de onlarla burada vakit geçiriyorum" diye konuştu.

Tatilcilerden Zeynep Ersalın ise otellerde salgın nedeniyle başarılı önlemler alındığını gördüklerini kaydetti.