1997’de Muş’un Varto İlçesi’ne bağlı Dönertaş Köyü’nde dünyaya geldim.

Kitap projelerini neden yapıyorum?

Amacım çocuklarımıza destek olmak, eğitim ve öğretim alanında bilimsel aktiviteleri genişletmektir.

Köylerimizde yerel bilim odalarını sağlamak her bir çocuğumuzun, eşit alanda eğitim görmesini öngörmek, bilimsel, çağdaş geleceğin nefesini olan çocuklarımıza kesintisiz destekler sağlamaktır.

Özelikle çocuk edebiyatının önünü açmak, çocuklarımıza edebî ve estetik bir kazanç yüklemek için bu mukaddes sorumlulukları üstleniyorum.

Köylerimizde çocuk bilim evlerinin yolunu açmak, çok dilli, çok kültürlü olan zengin edebiyatımızın çocuklarımıza varlık bilim olarak kalmasını sağlayabilmektir hedefim.

Bazı bölgelerimizde çok sayıda çocuğun kitap ihtiyacı var özellikle çocuklarımızın geleceğini etkilememek için titiz bir çalışma anlayışıyla, çocuklarımıza okuma kitabı, test kitaplarını gönderiyorum.

Her bir sosyal sorumluluk projesi çocuklarımız için bir bilim takviye mekanizmasıdır.

Her kitabın benim için bir nefes olduğunu farkına vardığımda okumanın faziletini daha da mantıksal olarak düşünmeye başladım. Kendimi kitapların güzel kokusuna bıraktım, özgür bir ütopya hayalini kurdum, anladım ki gerçek bir varoluşun ilkesi bilimin görkemli ütopyasındadır.

Amacımın çocuk edebiyatını geliştirmek, bilim ve edebiyat odalarını oluşturmak. Her köyümüzün birer çocuk bilim odası ve merkezî kütüphaneleri oluşumuna kendimi siper ederek tozlu ve renkli kitapların raflarda yerini almalarını incelikle ve İvedilikle kazandırmaya gayret sarf etmekteyim.

Sosyal sorumluluk projelerini üstlenirken, öncelikle bilimin sentezlerini uyguluyorum, çocuklarımızın

yaşını psikolojisini baz alarak büyük bir hassasiyetle titizlikle yola çıkıyorum, çocuklarımızın neyi nasıl istediklerini dikkat bir şeklide inceliyorum, bir çocuğun hayallerini gerçekleştirmek üzere yoğunluk harcıyorum.

Dünyamızın rengi özü olan siz çocuklar, emin ki dünyayı sizin ince zarif kaleminiz kurtaracak.

Yüreğinizin ritimleri zamanın bir saniyesine aydınlık katacak kadar büyüklüktedir, yaprakların açtığı

Güneşsiniz, baharın çiçeklerisiniz baharı güneşe, güneşi baharlara verensiniz.

Aliseven Aktaş