TBMM Halkla İlişkiler Binası’nda açılan ve kent merkezimiz ile ilçelerin tarihi ve doğal güzelliklerinin yansıtıldığı 55 fotoğraftan oluşan serginin açılışına TBMM Başkanvekili Yaşar Tüzün, serginin açılmasına öncülük eden CHP Milletvekili Gürsel Erol, Ak Parti, CHP ve HDP milletvekilleri ile çok sayıda davetli katıldı.

 Serginin, Tunceli Milletvekili sıfatıyla mecliste yaptığı son etkinlik olduğunu belirten CHP Milletvekili Gürsel Erol, “Bu sergiyle ilimizin inançsal değerleri, insan yaşamı, doğal ve tarihi güzelliklerini, endemik türlerini göstermek istedik. Sergiye katılan, ilgi gösteren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Hafta boyunca açık kalan sergi hakkında bilgi veren fotoğraf sanatçısı ve belgeselci Malik Kaya ise, “Sergimize çok büyük katılım oldum. Yüzlerce insan gelip gitti. Çok olumlu tepkiler aldık. Her fotoğrafçının hayali mecliste sergi açmaktır. İlk sergimin mecliste olması gerek coğrafyamız açısından gerekse de benim açımdan çok önemli. Malum ilimiz hakkında bazı önyargılar var. Bu sergi sayesinde önyargıların kırılmasına bir nebze de olsa katkı sunduğumuzu düşünüyorum” diye konuştu.

Mecliste daha önce de fotoğraf sergileri düzenlendiğini hatırlatan Kaya, “Ancak gerek milletvekilleri, gerek meclis çalışanları gerekse de halktan insanlar daha önceki sergilerle kıyaslama yaptıklarında ilk kez böylesine yoğun ilgi gören bir sergiyle karşılaştıklarını ifade ettiler. Bu bizim için coğrafyamız için çok sevindirici. Organizasyona destek veren Kültür Bakanlığı’na, Milletvekilimiz Sayın Gürsel Erol’a ve katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

kaya-(1).jpg