Bir süre önce bütün kütüphanesi ve arşivi Dersim’de çıkan Munzur dergisine bağışlanan Dersimli araştırmacı, ozan ve felsefeci Vecihi Timuroğlu anısına hazırlanan kitap, yine merkezini Dersim’e taşıyan Kalan Yayınları tarafından yayımlandı.

Doç. Dr. Munise Yıldırım ile Mesut Özcan’ın birlikte hazırladıkları kitap, 240 sayfa ve büyük boy…

Kitapta, Vecihi Timuroğlu’nun bugüne kadar yayımlanmamış konuşmaları, eşi Aysel Timuroğlu ve Cemal Süreya’nın eşi Zühal Tekkanat ile Munise Yıldırım ile Mesut Özcan tarafından yapılan söyleşiler ile Ahmet Say, Hüseyin Atabaş, Ahmet Özer, Midran Yokuş, Ali Ekber Ataş, Nevzat Helvacı, Mustafa Yılmaz, Aydın Doğan, Haluk Erdem, Yasemin Darancık, Munise Yıldırım, Ayten Timuroğlu, Zerrin Timuroğlu, Oğuz Gemalmaz, Alper Akçam, Aydın Karasöleymanoğlu, Ümit Sarıaslan, Rıza Aydın’ın yazıları ve makaleleri ile Abdulkadir Paksoy’un Vecihi Timuroğlu için yazdığı şiiri bulunmakta.

Kitapta ayrıca Munzur dergisinin arşivinde bulunan fotoğraflar ile, Timuroğlu’na imzalanan kitaplardaki ifadelerden oluşan bir seçki de bulunmaktadır.

Dersim 1937-1938, Alevilik ile sanat ve edebiyat üzerine Vecihi Timuroğlu’nun konuşmaları, söyleşileri bulunan, diğer tüm makale ve anı yazılarda da benzer konuların işlendiği Kartalların Ozanı Vecihi Timuroğlu kitabı böylelikle, esasında bir anma kitabı olmaktan çıkıp, bir başvuru kitabı, kaynak bir kitap olmaktadır.

KARTALLARIN OZANI VECİHİ TİMUROĞLU kitabı, [email protected] adresinden ya da 0530 408 98 49 nolu telefondan temin edilebilir.