Belediyeye bağlı Kültür Müdürlüğü bünyesinde 29-30-31 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek “Kadının Sesi” temalı resim sergisi Yeraltı Çarşı üzerinde başladı.  Halkın ilgi gösterdiği sergiye Belediye Başkan Yardımcısı Canan Ay da katıldı. 
Serginin açılışı belediye müzik öğretmeni Ceren Aytaç’ın piyano resitali ile başladı.
Açılışta konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Canan Ay, “Son yıllara kadın mücadelesinin ivme kazandığı süreçte kadın mücadelesinin her alanında yer alıyoruz. Bu sergi bu sebeple bizim için çok anlamlı” diyerek organizatörlere ve sergiye katılan ressamlara teşekkür etti.
Ardında söz alan sergi organizatörlerinden Sema Tuncel, “Belediye Başkanımız, belediyemiz ve tüm çalışanlarına teşekkür ederiz. Üç aylık yoğun bir çalışmadan sora bugüne geldik. Çok mutluyuz. Amacımız Kadınlar ister şehirde yaşasın ister köyde yaşasın hepimizin kaderi birbirine benziyor. Eziliyoruz. İş ortamında birçok haksızlığa maruz kalıyor, öldürülüyor, şiddete maruz kalıyoruz” diyerek sözlerine şöyle devam etti:
 ‘Kadının Sesi’ konseptini belediye ile birlikte seçtik. Biz kadınlar ‘ben varım’ diyoruz. İnsan haklarını, kadın ve erkeklerin eşitliğini göstereceğiz. Bu sergiye bu anlamıyla Dersim’de başladık. Yarınları birlikte hazırlayacak ve eşitlikçi bir Türkiye bırakacağız,”
Sergiye katılan isimler şöyle: Berrin Canlı, Cahide Topaloğlu, Emel Çevıkcan, Eylem Yaren Karadaş, Fatma Asan, Gülizar Kılıç, Gülnur Efendioglu, Aysema Onal, Aye Delier, Aye Şahın Sandalcı, Gülsen Çalhan, Halil Sezgin, Hatun Kuşçu, Hüseyin Erdağ, İnan Soylu, İnci Gündoğan Karaman, Meltem Aksay, Melody Abedy, Memik Kibarkaya, Meryem Kılınçkuru, Muzaffer Çınar, Nedim Ergin, Neeti Bisht, Nilgün Akoğlu, Nur Yırtıcı, Nurten Seval Eroğlu, Özlem Aksoy, Pervin Özen, Ramise Bayramoğlu, Remziye Gerekgil, Saffet Tuncel, Sara Syeda, Sema Tuncel, Semahat Bozkurt Çin, Selçuk Nerkis, Serap Timoçin Uyuğ, Sevinç Kökenler, Şeyda Berk, Türkan Taybara, Taylan Yürükal.