Bir Karnaval havasında geçen gösteri büyük ilgi gördü.

Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen ilköğretim haftası törenin ardından Hozat Belediyesi Performans gurupları sahne aldı.

Sokakları şenlendiren Poi, Üç Top, Canlı Heykel, Pandomim ve tahta bacaklar Cumhuriyet Caddesi boyunca kortej eşliğinde yürüyüp hünerlerini sergiledi.

Etkinlikle ilgili açıklama yapan İzmir Mimus Performans Sanatları Eğitmenleri: “15 günlük süren yoğun bir eğitimin ardından hazırlandık. Gençlerimiz harika ve yetenekli. Bugün çok güzel performans sergilediler. Biz burada Hozatlı gençlerimizle bu gösterileri yaptığımız için gurur duyuyoruz. Güzel bir iş çıkardık. Bir eğitimci olan ve eğitime çok önem veren Hozatlı Gençlerimizi Performans sanatları ile tanıştıran sayın başkanımız Celaleddin Polat’a teşekkür ediyoruz” dediler.

Hozat Belediye Başkanı Celaleddin Polat ise; “Yeni eğitim öğretim yılına festival havasında başladık. Eğitime önem veriyoruz. Sanata önem veriyoruz. Kurslarımızda eğitim gören gençlerimizin performansları bizleri gururlandırdı. Eğitmenlerimize emekleri için teşekkür ediyor yeni projelerde buluşmayı umut ediyoruz. Sevgili öğrencilerimize ve değerli öğretmenlerimize yeni eğitim-öğretim yılında başarılar dilerim” diye konuştu.

hozat-festival-(3).jpg