Ercan TOPAÇ

Dersim Belediyesi öncülüğünde İstanbul Çığlık Tiyatrosu ve Oyun Değirmeni (Areye Kay) Tiyatro Grubu tarafından kentin ileri gelen simaları canlı heykel performansı ile yaşatılmaya çalışılıyor.

Etkinlik kapsamında Türk Şiirinin önemli isimlerinden Dersim doğumlu Cemal Süreya ile artık hayatta olmayan Dengbej Süleyman Doğan (Sılo Qız), divaneler Seyit Hüseyin (Sey Uşen) ile Bava Bertal’ın canlı heykelleri kentin farklı noktalarında sergilendi.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği etkinlik hakkında açıklama yapan Tiyatro Yönetmeni Yılmazcan Şare, “Etkinliğimiz canlı heykel performansı. Bunların hepsi bizim değerlerimiz. Değerlerimizi sahip çıkıp tekrar anımsatmak amacıyla böyle bir çalışmanın içine girdik” dedi.

İstanbul Çığlık Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Cemal Uçurman’ında bu proje kapsamında kente gelerek kendilerine destek verdiğini söyleyen Şare, “Kendisi de büyük emek sarf etti. Bu tür faaliyetler artacak. Dersim eğer kültür kentiyse bu tür etkinliklerin giderek artması gerekiyor. Bunun için de belediyemizin girişimleri var. Bizler de bunu arttıracağız. Gerek müzik, tiyatro, canlı heykel performansına ihtiyacı var bu kentin. Bu kentin bir canlılığa ihtiyacı var. Çünkü sosyal yaşantı yok denecek düzeyde. Belediyenin bu sanatsal faaliyetleri arttırması artık bir gerekliliktir” diye konuştu.

Etkinliğe Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu da katıldı.