İstanbul Beylikdüzü TÜYAP Fuar Merkezinde düzenlenen fuara Dersim'de üretim yapan su, süt ve süt ürünleri, el sanatları, et ürünleri, ülkenin en iyi balı, el sanatlarının yanı sıra ilkbaharı, yazı sonbaharı ve Kışı ayrı, ayrı güzellikleriyle yaşanan turizm cenneti olan Dersim'in tanıtımı yapıldı.

Fuarda, 12. Salon A1210 nolu stantta yer alan Dersim standını ilk gün, çok sayıda Dersimli ve Dersim sevdalıları da gelerek ziyarette bulundular. Ziyaretçiler arasında Giresun Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Hasan Çakır Melikoğlu ile Meclis Başkanı Fikret Günaydın, Iğdır Sanayi ve Ticaret Odası başkanı, Diyarbakır Sanayi ve Ticaret Odası temsilcileri ile Dersimli Tarihçi yazar Ali Kaya, Munzur Su yönetim kurulu başkanı, Dersimli kardiyoloji uzmanı Doç. Dr. Kenan İltimur'un eşi Şengül İltimur da arkadaşlarıyla birlikte Dersim standını ziyaret etti.

Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Cengiz gelen konuklara Dersim’de üretilen organik ürünlerin tanıtımını yaptı.

Dersim’in tanıtımına, Vali Yardımcıları Akın Zor ile Selçuk Yosunkaya da katıldı.

Tunceli Vali Yardımcısı Selçuk Yosunkaya’nın izinli olmasına rağmen Dersim standına gelerek, Dersim’in tanıtımına katkı sunması takdire değer bir davranıştır.

Organizasyonun eksikliklerine değinmek gerekirse, Dersim’in bal, süt, peynir, bakliyat gibi ürünlerinin stantta yeterince bulunmaması ziyaretçilerin eleştirisine neden oldu.

Önümüzdeki yıllarda yapılacak tanıtımda bu yıldan kaynaklanan ve eleştiri konusu olan eksiklerin giderilmesiyle yerli ürünlerin pratikte tanımına daha faydalı olacaktır.

İstanbul Beylikdüzü TÜYAP fuar merkezinde düzenlenen fuara katılan ve Dersim’in tanıtımına emeği geçenlere teşekkür ederek başarılar diliyorum.

dersim-tuyap-fuarinda-(5)-tile.jpg

KENAN KANDİL