Dersim’in Ovacık ilçesinde düzenlenen, yurt içi ve yurt dışından 125 fotoğrafçının katıldığı 1. Ovacık Fotomaraton yarışması sonuçlandı. Jürinin 491 fotoğraf arasından en başarılı bulduğu fotoğrafları Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu açıkladı.

Eş değer başarı ödülleri Erkan Çapraz, Murat Can Toprakçı, Osman Maaşoğlu’nun fotoğraflarına gitti. Mansiyon Ödülleri ise Uğur Bulut, Veysel Erbin, Ufuk Salur, Erol Özdayı’nın oldu. Yüksekova Haber Portalı Genel Yayın Yönetmeni, Fotoğrafçı Erkan Çapraz’ın “Yayla’da gece” isimli fotoğrafı en yüksek puan alan eserlerden olurken, Hakkari Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Fotoğraf Sanatçısı Murat Adıyaman da yarışmada sergileme ödülü aldı.

Maçoğlu: Eserlerin tamamı birbirinden değerliydi

Ovacık tarihinde yapılan ilk fotomaraton yarışması olduğunu belirten Başkan Maçoğlu, “Yarışmayı düzenlerken nasıl bir sonuçla karşılaşacağımızı çok fazla kestiremedik ama iyi bir şey olacağına inanıyorduk çünkü dostlarımıza arkadaşlarımıza güveniyorduk. Fotoğrafçı arkadaşlarımızın çektikleri fotoğrafların tamamı bizim için çok değerliydi. Herkese ödül veremiyoruz tabi ki ama eşit, sonuca giderken arkadaşlarımızın adaletli, doğru davrandığından şüphemiz yok. 4 gün boyunca Ovacık’a gelerek bizlerle zaman geçirmeleri ve toplumumuzla kaynaşmalarım bizim için çok değerliydi” dedi.

'Yüksek rakımda yaşam'a sergileme ödülü

Yarışmada 30 kişi de sergileme ödülü alırken sergileme ödülü alan fotoğraflar arasında Murat Adıyaman'ın "Yüksek rakımda yaşam"adlı fotoğrafı da yer aldı. Yarışmanın jüri kurulunda, Deran Atabey, Hakan Yaralı, Murat Bakmaz, Malik Kaya, Murat İbranoğlu, Kenan Talas, Sinan Çakmak, Volgu Sorgu yer aldı.

ovacik-fotomaraton-(2).jpg

ovacik-fotomaraton-(1).jpg

ovacik-fotomaraton-(3).jpg