17 Ekim tarihi itibariyle, ülke çapında doğa katliamı, başladı. Tarım Orman Bakanlığının Çevre ve doğadan sorumlu Genel Müdürlüğün, düzenlemesiyle, izniyle ülke çapında doğa katliamı başladı.
  DERSİM Doğası, endemik bitki türleri yanında, başka coğrafyada bulunmayan endemik yaban hayatı türleri ile de dolu bir coğrafyadır. UR KEKLİĞİ başka bir coğrafyada bulunmaz.  Yalnızca DERSİM coğrafyasında bulunan renkli bir türdür. DERSİM, Kınalı kekliğin başkenti gibidir. DERSİM, dağ keçisinin anavatanıdır. DERSİM, ayıların, vaşakların, kurtların, tilkilerin porsukların, samurların, konakladıkları vatanları gibidir.
    Tarım Ve Orman Bakanlığı, bu kadar zengin doğa cennetinde katliam yapılmasını istiyor. Katletmek isteyenlere de para karşılığı ihale ediyor. Kim çok para veriyorsa, katletme iznini, o doğa katillerine veriyorlar.
    Tarım Orman Bakanlığı, Tunceli Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü, doğanın katledilmesine yol açacak, katletme ihalesinin, kamuoyunun tepkisini de dikkate alarak yapılmasını istemiyor. Doğa Koruma Parklar Genel Müdürlüğü, ısrar ederek yapılmasını istiyor. Tespit edilen dağ keçilerinin katli için ihalenin yapılmasına karar veriliyor. Gerekli ilanlar yapılarak, ihaleye katılım isteniyor. İhaleye katılan pazarlayıcılar, kendi aralarında anlaşamayarak kavga ediyorlar. İhalenin yapılmasını istemeyen, ihale safhasını yakından takip eden Sayın Valimizin de isteğiyle ihale iptal ediliyor. İhalenin tekrar yapılıp yapılmayacağını, Şube Müdürü, Haydar Beyden sordum.’ Yapılmak istense de bu saatten sonra yetişmez. Bu yıl yapılmayacak.’ Dedi.
    Habere çok sevinmiştim. Buna rağmen sevincim yarı da kalmıştı. Kınalı kekliklerin avlanmasına izin çıkmıştı. Avlanılacak bölgeler, belirlenmiş. Av kurallarına göre her avcı, 2 kınalı keklikten, fazla avlamayacak.   Çemişgezek Pertek, Hozat Mazgirt, ilçelerinde, av sahaları belirlenmiş. Güya avcılar bu sahaların dışında avlanamayacak. Belirlenen limitin, sayının, dışında av yapamayacak.
    Bu av yasağı kurallar, geçmiş yıllarda da vardı. Avcıların belirlenen sınırlar içinde, belirlenen limite göre avlanmasını, sahada mahallinde kontrol edecek ekipler olmazsa, cana kıymaktan zevk duyan katil avcılar, nasıl kontrol edilecek. Bunun kontrol edilemeyeceğini, edilmediğini, geçmişte çok gördük. Çemişgezek Feribotunda, kontrol sırasında, bir çuvala basılarak doldurulmuş, yüzün üstünde, katledilmiş, kınalı keklik yakalanmıştı. Bu keklikler, Elazığ pavyonlarında, içki sofralarında meze olacaktı. Bu av değil. Katliamdı. Canavarlıktı.
    Kınalılara kıyacak katiller, yine Çemişgezek, Pertek Feribotlarından, gelip katledip, tekrar feribotla, geri gidecekledir. Sıkı kontroller yapıldığında, bu doğa katillerinin, yine kurallara uymadıkları, bulduklarını, katlettikleri, görülecektir.
    Uygar ülkeler, bu tür doğa katliamlarına, izin vermezler. Onları ülkelerinin, yaşamlarının, zenginliği, olarak görürler. Fakir bir ülke olan KÜBADA, bir kuşun kanadını kıranın hayatını karartır. Hapis cezası verirler. Bizde doğa katillerine katletme izni verildiği gibi, katlettikleri onlarca kınalı kekliği, yan yana dizip sosyal medyada, kahramanca poz veren doğa katilini, alkışlar gibi sessiz kalırız. Gerekli işlemi yapıp, hak ettiği ağırlaştırılmış, cezayla cezalandırmayız.
    Doğadaki canlıları da Tanrının yarattıklarıdır. Onlarında, yaşam hakları, vardır. Gidip onları evlerinde, katletmek canavarlıktır. Onların etini yiyeceklerine, SEVCANIN dediği gibi zıkkımın kökünü yesinler. Zıkkım olsun. Onlara.
  DERSİM Alevi inancının başkentidir. Alevi inancında, doğa, üstündekilerle birlikte, kutsaldır. Cana, canlıya, kıymak günahtır. DERSİM Halkı, Doğa konusunda çok hassas kültürlü, okumuş, duyarlı bir halktır. Doğa zenginliği DERSİMİN zenginliğidir. Hazinesidir. DERSİM, bu zenginliğiyle, tarihteki ünlü kavimlere, devletlere, mekân olmuş. Vatan olmuştur. Eskiden, doğa sevgisini yeterince algılamayan, doğada katliam yapan bazı duyarsız, DERSİMLİLER, vardı. Giderek bunlar da azaldı. Hatta bitme noktasına geldi.
    Belirlenen av sahalarında, doğayı katledenler, özellikle Elâzığ’dan, Bingöl’den, Diyarbakır, illerinden gelmektedirler. Emniyet kontrol noktalarında, gerekli kontroller, özelliklede, silahlı kişiler üzerinde yapılırsa, suç işleyen, yakalanan doğa katilleri, cezalandırılırlarsa, Bir ölçüde doğa katliamları, engellenmiş olur.
  Geçen günü çarşıda, büyük bir torba dolusu kocaman, kocaman, Kırmızı benek alabalıkların, kilosu 100 liradan, satışına, tanık oldum. Çok üzüldüm. Bu kadar çok alabalığın, oltayla avlanması çok zordur. Kaldı ki MİLLİ PARKTIR. Koruma altındaki MUNZUR VADİSİNDE, her çeşit av yasağı, yıl boyunca süreklidir. Doğayı koruma görevlileri, bu katliamlara da, izin vermemelidirler. Vadi de güvenlik kontrol noktalarında, gerekli kontroller, sürekli yapılmalıdır.
  Doğa, doğanın üstündeki zenginlikler, yaşamın bir parçasıdırlar. Onlar olmazsa yaşam çorak bir çöle dönüşür. Gidip onların yaşam alanlarında, onlara kıymak katliamdır. Bir canı katledip seyretmek canavarlıktır.
    Herkese, doğaseverlere, doğayı korumakla görevli yetkililere çağrımdır. Doğayı katletmek isteyenlere, kınalı kekliklere, kıymak isteyenlere, seyirci kalmayalım. Doğa, bizim yaşam yongamızdır. Onu koruyalım. Zarar verenleri, yetkililere bildirelim.
  Doğayı katletmek spor değil, canavarlıktır.