Yıl 1986 Tunceli yılın öğretmeni seçilmiş, Ankara’ya gitmiştim. Yetmiş küsur ilden yılın öğretmeni seçilenler, Ankara, öğretmen evinde bir araya gelmiştik. Tanışmalarla, el sıkışmalarla arkadaşlıklar, dostluklar, başlamıştı. Kastamonu ilinden gelen beden eğitimi öğretmeni İSMAİL DÖNMEZ LE el sıkışmamız kurulan bir ömür dostluğun, arkadaşlığın, buluşması. Antlaşması olmuştu.
    Ayrı ayrı odalarda kalmamıza rağmen, hep bir arada yan yanaydık. Ankara’ya gelirken, yolda, otobüste, üşütmüştüm. Bakanlık misafir ettikleri öğretmenlere, Ankara’yı gökyüzünden seyretmeleri, için helikopter tanıtım gezisi düzenlemişti. Ben rahatsız olduğum için düzenlenen tanıtım gösterisine katılmak istememiştim. Ben katılmayınca, beni yalnız bırakmak istemeyen KASTAMONULU, yeni arkadaşım, dostumda, katılmamıştı. Bir yakın, bir dost, bir arkadaş, ancak bu kadarını yapabilirdi.
    Özel aracı ile gelmişti. Kızı Ankara Hukukta okuyordu. Benim kızımda, Gazi Üniversitesinde okuyordu. Yeni dostum, arkadaşım, İsmail Bey, etkinliğin törenlerin, olmadığı zamanlarda, kızlarımızı alıp, abasıyla, Ankara’yı turluyorduk.
   Bana hemşerim diyen Milli Eğitim Bakanının, düzenlediği bütün ağırlamalarda, Yeni, arkadaşım, dostum, İsmail Beyle hep yan yana bir aradaydık.
   Başbakan, Sayın Turgut ÖZAL, Başbakanlıkta bizleri kabul etmişlerdi. Uzun bir konuşma yapmıştı. Konuşmanın sonlarına doğru, uyumuştum. Yanı başımda oturan Arkadaşım, İsmail Bey, beni dürterek uyandırmıştı. Sayın Başbakanın, yılın öğretmenleri için Ulusta Ünlü bir salonda, düzenlediği, ünlü şarkıcıların, şarkılar söylediği, mankenlerin gösteri yaptığı yemekte, yan yana birlikte alkış tutmuştuk.
      Kenan Evrenin, Çankaya köşkünde verdiği yemekte birlikte kadehler kaldırmıştık.
     İllerimize dönmek için vedalaştığımızda, bir ömür sürecek dostluğumuz arkadaşlığımız, için el sıkışmıştık.
   . Bir ömür süren dostluğumuzda, özel günlerde, bayramlarda, yakın bir dost arkadaş olarak hep bir birimizi aradık. Sorduk. DERSİMDE, KASTAMONUDA, bir araya gelmek, buluşmak için sözleştik. Çok istediğimiz halde, buluşamamıştık.
    Tunceli’ye atanan devlet yetkilileriyle hep selam gönderirdi. Bizlerle tanıştırırdı. Kastamonu’dan, Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığına atanan Tüm General Paşayla selam göndermişti. Tanıştırmıştı.
    Efsane eğitimci, Kastamonu’nun, ünlü ABDURAHMAN PAŞA Lisesinde 33 yıl, müdürlük yapmıştı. Sonrasında, Özel Okul açarak eğitime hizmet etmeye devam etmişti.
     İlin ünlü Sanayi Ticaret Odası Başkanlığında, Yönetim Kurulu üyeliği yaptı.
    Kastamonu’nun bu ünlü efsane eğitimcisini, öğretmenini, kaybetmenin üzücü haberini sosyal Medyadan aldım. Hastanede kanser tedavisi görüyordu. Kendilerini aradığımda sesi hep sağlıklıydı. İyi olduğunu söylüyordu. Sosyal Medya sevenlerinin paylaşımlarıyla çalkalanıyordu. Sevenleri, öğrencileri, üzüntülerini dile getirenleri, çoktu.
     Haberdar olur olmaz. Telefonundan aradım. Hukukçu hâkim olan kızı çıktı. Maalesef kaybettik. ‘Dedi. KASTAMONULU,.36 yıllık, candan dostumu, arkadaşımı, kaybetmiştim. Acım, üzüntüm, büyüktü. Gözyaşlarımı tutamamıştım.
    DERSİMDEN, el salladım. Güle güle, dostum. Sevgili arkadaşım, Allah’ın rahmeti olsun. Cennet mekânın olsun. Sevenlerinin, başı sağ olsun.
     Güle Güle