KALEMİN GÜCÜ PLATFORMU, yazarları, çok kitap okuyan, kültürlü, DERSİM Halkı ile buluşmak için gelmişlerdi.
    Belediye Başkanlığının, kültür salonunda, DERSİM Halkı ile buluşacaklardı. Eserlerini tanıtacaklardı. DERSİM insanı ile tanışacaklardı.
    Elâzığ’da olduğumdan geleceklerinden haberim yoktu. Hasan GÖYÜLDAR Bey haber verdi. Beraber gittik. Girişte bu tanıtıma katılan yazarların, kitapları, sergilenmişti. Salona girdik. Sağ kösede tanıtıma katılan yazarlar, önlerinde eserleri oturuyorlardı. Salonda kendimize yer bulamayacağımızı düşünmüştük. Salon bon boştu. Bizimle birlikte birkaç, çok az insan vardı. Belki henüz erkendir. Gelirler diye düşündük. Programın, sunumun, başladığı saate kadar, beklediğimiz çıkmadı.
    Programı, tiyatrocu, şair yazar Erdem KAYA sundu. Katılımın azlığına şaşkınlardı. Okuryazar, kitapsever, TUNCELİ Halkı, bu buluşmaya, katılmamışlardı. Bir salonu hatta iki salonu doldurmamışlardı. Siyasi karşıtlığından mı, sorusun a, sanat siyasetin üstünde olmalıdır. Diyordu. Belediye Başkanı da buluşmada, tanışmada, yoktu. Yardımcısı vardı. Tunceli’de olmadığından katılmamış olmalıydı.
    Bu organizasyonu düzenleyen, KALEMİN GÜCÜ Yazarlarını, Tuncel’iyle, Tunceli Halkı ile buluşturan, KÜÇÜK BEDENLERİN DUYULMAYAN ÇIĞLIKLARI kitabın yazarı, hemşerimiz, DERSİMLİ, Birgül ÖZGÜLDÜ. Öğretmen arkadaşım Hasan ÖZGÜLÜN yakınlarıydı. Haydar ÖZGÜLÜN eşiydi. Farklı illerden gelip bu buluşmaya, tanıtıma, katılan GÜÇLÜ KALEMLERE, teşekkür ediyordu. Bu etkinliğin okumuş, bilgili, kültürlü Tunceli halkı için çok anlamlı olduğunu, söylüyordu. Yazdığı oldukça duygu içeren SENSİN İLK AŞKIM adlı şiirini okudu.
   7 AYNA, 18 +3 kitapların yazaraı,9 gazetede köşe yazarlığı yapan Güler ŞEN, ilk kez geldiği Tunceli’yi, Tunceli Halkını tanıdığına, sevindiğini söylüyordu. Organizasyonu düzenleyen BİRGÜL Hanıma, teşekkür ediyordu.
    Süleyman ERKAN, KALEMİN GÜCÜ Platformunun mimarı, Araştırmacı yazar, BALİBEY kitabın yazarı, FATMA GÜLÜN SUÇU NE dizisinde HÂKİM. Öğretmen emeklisi meslektaşım. ’HACI BEKTAŞ VELİDEN selam getirdim. Diyordu. Köy enstitülerinden esinti ,’O köy bizim köyümüzdür. Diyordu.
    Gülser HAN. UMUT YÜKLÜ MEKTUPLARIN yazarı.1938, DERSİM Katliamında DERSİMDEN sürgün edilen bir ailenin kızı, DERSİME gelir gelmez, ayağının tozu ile DERSİM katliamında, DAĞDAŞIN, AĞLADIĞI, KİMSENİN DUYMADIĞI, kayalara gitmiş. Hala kayalarda akan gözyaşlarını seyretmiş. DERSİME olan hasretini gidermiş. DERSİM sürgünü Gülseren HAN, Kadını yok sayan ülkenin karanlığa mahkûm olacağını, ’Söylüyordu.
     Can GAZALCI, Denizli CHP Milletvekili, Köy enstitülerini araştıran, AYNASI, sayılan Mustafa GAZALCININ oğlu, Kitap editörü, yazar. MEYNAMENİN, KÖTÜ KAREKTER MEHMET in yazarı,
    Mehmet Reşit ÖZTOPRAK, BEN adlı kitabın yazarı, çok kitap okuyan Tunceli’yi, merak etmiş, kitapsever okurlarla buluşmak için gelmiş. Çok okuyan Tuncelili okurlarla buluşamamış.
    Müzik topluluğunun sahnede söyledikleri türküler, tanıtıma, renk katmıştı.
     KALEMİN GÜÇLERİ, çok kitap okuyan, eğitim öğretimde, sürekli ön sıralarda olan, çağdaş, kültürü Tunceli halkı ile tanışmak, kitap okuyanlarla, buluşmak, ünlü doğasını, yakından görmek, için gelmişlerdi.
    Kitaplarının tanıtımı için belediye kültür salonunda düzenlenen tanıtımda Tunceli kitapseverlerle buluşamamışlardı. Tuncel’ine yakışır bir katılım olmamıştı.
    Onlar, KALEMİN GÜÇLERİ, şaşkın, üzgünlerdi.
    Tanıtıma katılan bizlerde, üzgündük. Mahcuptuk.
    Kendilerinden Tunceli Halkı adına özür diledim.

71579b9f-d646-4891-a6cb-a72cd8d48e87.jpg

c0997a39-4a1a-4fe6-8be2-85a3d84a5fab-(1).jpg