Covid19 salgınının başladığı 11 Mart 2020 tarihinden bugüne kadar salgınla mücadele kapsamında Sultanbeyli Kaymakamlığı koordinasyonunda tüm kurumlar ve personeller yoğun çalışma gerçekleştiriyor. Bu yoğun çalışmalar neticesinde Sultanbeyli İlçe Salgın Denetim Merkezi Ekipleri 527 bin denetim gerçekleştirdi. Sultanbeyli İlçe Salgın Denetim Merkezine (İSDEM) bağlı “İş yeri ve Mahalle Denetim Ekipleri” 174 bin 849 işletme ve 352 bin 130 izolasyon denetimi olmak üzere toplam 526 bin 979 denetim gerçekleştirildi. Ayrıca vatandaşlardan gelen 11 bin 454 ihbarı anında inceleyerek %100 olarak sonuçlandırdı.

Filyasyon ekipleri 410 bin ev ziyareti gerçekleştirdi

Mahalle Denetim Ekipleri, VEFA Sosyal Destek Birimi ve İlçe Emniyet Müdürlüğü personellerinden oluşan Filyasyon Denetim Ekipleri izolasyon altında bulunan toplam 410 bin 217 vatandaşa ev ziyareti gerçekleştirdi.

500 kişilik vefa çalışanı ile 13 bin 541 vatandaşın talebi karşılandı

500 kişilik VEFA Sosyal Destek Grubu çalışanı ile 65 yaş üstü, kronik rahatsızlığı bulunan veya izolasyon altındaki vatandaşlardan gelen gıda, maaş çekimi, sağlık hizmeti vb. toplam 13 bin 541 talebi karşıladı. Ayrıca ihtiyaç sahibi vatandaşlara 8 bin 500 adet vefa gıda kolisi ve 3 bin temizlik seti ulaştırdı.

95 bin 520 vatandaşa 86 milyon 717 bin 990 Türk Lirası sosyal yardım yapıldı

Sultanbeyli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı salgın sürecinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının destekleriyle ilçedeki ihtiyaç sahibi 95 bin 520 vatandaşa 86 milyon 717 bin 990 Türk Lirası sosyal yardım yaptı.

Doktor ve psikolojik danışmandan oluşan vefa ekibiyle yaşlılar ziyaret edildi

“Sultanbeyli Yaşlılarına Sahip Çıkıyor” projesi kapsamında doktor ve psikolojik danışmandan oluşan Vefa ekibi 65 yaş üstü vatandaşları evlerinde ziyaret ederek sağlık kontrollerini gerçekleştirdi.

Mobil sağlık ekipleri meydanlarda randevusuz aşılama yaptı

Aşı Bilgilendirme Ekipleri Sultanbeyli Kent Meydanındaki vatandaşları ve esnafları Covid-19 aşısı konusunda bilgilendirerek farkındalık oluşturmak amacıyla Mobil Sağlık Ekipleri aracılığıyla randevusuz olarak aşıladı.

Aşı bilgilendirme ekipleri oluşturuldu

Doktor ve kurum müdürlerinden oluşan Aşı Bilgilendirme Ekiplerinin ev ev gezerek yürüttüğü yoğun çalışmalar sonucunda Sultanbeyli’de 65 yaş üstü aşılanma oranı % 90’a yükseldi.

Sultanbeyli Kaymakamı Metin Kubilay konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Dünyayı etkisi altına alan korona virüsle mücadele sürecinde devletimizin tüm kurum ve kuruluşları sahada koordinasyon içinde her türlü çalışmayı yürütüyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde İçişleri Bakanlığı’mızın, Sağlık Bakanlığı’mızın ve İstanbul Valiliği’mizin almış olduğu tüm tedbirleri ilçemizde çok titiz bir şekilde uyguladık, uygulamaya devam ediyoruz. Aşı ve alınan tedbirler ile yenilen korona virüs olacaktır.” dedi