İnsanoğlunun, bu yıl, en çok telaffuz ettiği sözcüktür. İnsanoğlunun CORONA Canavarı tarafından teslim alınıp, ev hapsine, hastanelere, kapatıldığı 2020 yılında, bilim, İnsanoğlu, bu belaya, salgına, bir ilaç, bir çözüm bulamadığından, ilahi bir gücün yardımına muhtaç kaldı. İlahi güce, daha yakından, inanır oldu. Muhtaç oldu.
   CANAVAR, İnsanları, birbirinden uzaklaştırdı. İnsanlar, birbirini tanıyamaz oldular. Sokakta karşılaşan insanlar, kapalı yüzlerde, birbirlerini tanıyamaz oldular. Çok yakından zorunlu olarak bir araya geldiklerinde, bu esaretin ne zaman biteceğini, bu beladan nasıl, ne zaman kurtulacağını, hep konuştular. Peş peşe, arka arkaya, ‘İNŞANLAH, kurtuluruz.’ Dediler.
    Canavarın, hastanelere kapattıkları esirler, ise, hep tanrıya yalvarıp, ’İNŞANLAH, kurtulurum. Diye sürekli sayıkladılar. Yakınları da, aynı beklenti umutla, TANRIYA, sığındılar. Onun yardımını istediler. Yakınlarının, kurtulmasını istediler. Elâzığ Devlet hastanesinde CORONA canavarının, esir aldığı kardeşim içinde, çaresiz bir şekilde ailece, sürekli, hep,’ İNŞANLA, kurtulur.’ Diye dua etmekten, tanrıya yalvarmaktan başka, yapacağımız bir şey yok. CANAVAR, hastamıza refakatçı olmamıza, yakından hastamızı, izlememize de izin vermemektedir.
     Torunların sevgisi, bir başka ölçülemeyecek kadar, büyük özlemli bir sevgidir. Yaşamın Sonbaharında, açan gonca Güllerdir. Aynı şehirde aynı havayı teneffüs ettiğimiz halde, bu dünya güzeli gonca gülleri koklayamıyoruz. Uzak mesafeden, kapalı yüzlerle, birbirlerine, bakarak özlem, hasret gidermeye çalışıyoruz. Aynı çatı altında, bir araya gelemiyoruz. CANAVAR, yasaklamış. Son baharın güllerini koklayamadığımız gibi, babalarını, annelerini, evlatlarımızda koklayamıyoruz. Onları da, yasaklamış.
    Komşuları, eşi dostu da yasakladığı gibi, uzaktan, yakından, bütün dostlarla, tanıdıklarla, buluşmayı, misafirliği de yasakladı. Her yıl, yılbaşını, Ankara’da, Kızımla, torunumla, özlem duyduğumuz dostlarımızla, arkadaşlarımızla, geçirirken, bu yıl, özlem duyduğumuz, o, buluşmayı da, CANAVAR, yasakladı.
   Geçmişin her yılında, YILBAŞI, bütün dünya, insanlık tarafından büyük bir coşkuyla, büyük bir sevinçle, özlemle kutlanırdı. Bütün dünya, YILBAŞI GECESİ, bir araya gelir gibi. Aynı coşkuyu, sevinci, yaşarlardı. Bu yıl esir alınmış, dünyada, benzer coşku, sevinç yaşanamayacak, İnsanlar toplu halde bir araya gelemeyecekler. Yılbaşı gecesi gökyüzünü aydınlatacak renkleri, coşkuyu, yaşamayacaklar. CANAVAR, buna da izin vermeyecek.
    CANAVAR, canavarlığını ne kadar sürdürmeye çalışsa da, insanoğlu, İNŞANLAH, onu yenecektir. İnsanoğlu, bu esaretten kurtulacak, kapanan yüzler, tekrar açılacak, sevgililer, sevgiler, tekrar bir araya gelecektir.
    Bu mutlak, İNŞANLAH, olacaktır.
    Yeni yılın bütün insanlığa, bütün dostlarımıza,  sağlık, başarı, mutluluk, getirmesi dileğiyle,
    Kutlu olsun.