İlimiz Mazgirt ilçesi Yeni (İslam) Mahallede 7269 Sayılı Kanuna göre yaptırılan 124 Afet konutlarından 264 ada 1 nolu parsel üzerindeki 657,47 m2'lik arsa içerisinde bulunan 1 (Bir) adet 90,00 m2'lik afet konutunun satışı veya devri; Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığımızın 25.12.2017 tarih ve E.194817 sayılı yazısı ekindeki Değerlendirme tutanağı ile tespit edilen 40.000,00 TL (KırkBinTürkLirası) rayiç bedel üzerinden 7269 Sayılı Kanunun 3177 Sayılı Kanunla 
Değişik 31. Maddesine göre çıkarılan ve 13.10.1985 tarih ve 18897 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren "Afetler Sebebiyle Edinilen Bina, Arsa ve Arazilerden Arta Kalanların Değerlendirilmesine Dair Yönetmelik'in 6. Maddesindeki öncelik sırasına göre; 
a- Afetten zarar gören veya görmesi muhtemel bulunanlardan hak sahibi olanlara 
b- Kamu Kurum ve Kuruluşlarına 
c- Mahalli Belediyeler, İl Özel İdareleri, Köy Tüzel Kişilerine 
d- Gerçek ve Tüzel Kişilere 
Tunceli Valiliğince (İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü) oluşturulan komisyon marifetiyle 21.05.2018 Pazartesi günü saat 10:00'da Mazgirt Kaymakamlığı İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü odasında yapılacaktır. 
1- Özellikleri belirtilen taşınmazın satış ihalesi rayiç bedel üzerinden 21.05.2018 tarihinde, yukarıda belirtilen saatte, 2886 Sayılı Kanunun ilgili hükümlerine göre açık teklif usulü Yapılacaktır. 
2- Taşınmaz açık arttırma suretiyle ihale yolu ile satılacaktır. 
3- Satış işlemi, Afetler Sebebiyle Edinilen Bina, Arsa ve Arazilerden Arta Kalanların Değerlendirilmesine Dair Yönetmelik'in 9. Maddesine göre Gerçek ve Tüzel Kişilere yapılacaktır. 
4- İhalede Afetler Sebebiyle Edinilen Bina, Arsa ve Arazilerden Arta Kalanların Değerlendirilmesine Dair Yönetmelik'in 9. Maddesindeki hükümleri uygulanacaktır. Buna göre; Bu satışta %25 (Yüzde yirmi beş) peşin alınmak kaydıyla, %20 (Yüzde yirmi) faiz ve en çok beş yıl vade uygulanabilir. 
5- Vadeli satışlarda, Bakanlıkça onaylanmış tip borçlanma sözleşmesinin akdi ve gayrimenkul satış bedelinin peşin alınan miktarı düşüldükten sonra kalan tutarı %20 (yüzde yirmi) fazlasıyla ipotek tesisi bankaca yapılır. 
6- Alıcı, Bankaya satışın duyurulduğu tarihten itibaren 60 gün süre zarfında borçlanma sözleşmesini yapmak ve peşinatı yatırmak zorundadır. Aksi takdirde satış iptal edilerek teminatı irad kaydedilir. 
7 - Gayrimenkul, peşin satışlarda bedelin tamamı, vadeli satışlarda ise peşinat ödendikten sonra alıcıya teslim olunur. 
8- Alıcı faiz dahil borcunu, tanınan süre içerisinde aylık taksitler halinde idarece belirlenen hesaba öder. Taksit ödeme süresi, borçlanma sözleşmesinin imzalandığı tarihten başlar. Dört taksidini süresinde ödemeyen alıcının borcu muaccel kılınır. 
9- Adı geçen konutlardan almak isteyen Kamu Kurum ve Kuruluşları, Belediyeler, İl Özel İdareleri, Köy Tüzel Kişilikleri ile Gerçek ve Tüzel Kişiler ihale saatine kadar Mazgirt Kaymakamlığına yazılı müracaatta bulunacaklardır. 
10- Konut almak için müraccatta bulunanların 21.05.2018 Pazartesi günü saat 10:00'da Mazgirt Kaymakamlığı İlçe Yazı İşleri müdürlüğünde hazır bulunmaları gerekmektedir. 
11- İhaleye katılabilmek için, her istekli durumuna göre aşağıdaki belgeleri vermek zorundadır. 
a) Nüfus cüzdanı sureti (Gerçek Kişi olması halinde) 
b) İkametgah belgesi (Gerçek Kişi olması halinde) 
c) Tebligat için Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde adres göstermesi, (gösterilecek bu adrese yapılacak tüm tebligatlar kanuni ikametgahına ve şahsına yapılmış tebligat olarak kabul edilecektir.) 
d) Tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin temsile tam yetkili olduklarını gösterir noter tasdikli yetki belgesi ve imza sirkülerinin aslı veya noter tasdikli örneği, 
e) İhalenin yapıldığı yıl içinde alınmış, kayıtlı olduğu oda sicil kaydı (Tüzel Kişi olması halinde
f) 1.200,00 TL nin altında olmamak şartıyla, istekliler tarafından geçici teminatın yatırıldığına dair belge (İhalenin adı belirtilmeli) veya banka teminat mektupları (Teminat Mektubunun Geçici, Süresiz, Limit için olması ve teyit yazısının ibrazı da gerekir.) 
12- Geçici teminat Tunceli Valiliği Muhasebe Müdürlüğüne yatırılarak, alındı belgesinin ihale günü idaremize ibraz edilmesi gerekmektedir. 
13- Satışa ilişkin her türlü vergi, resim ve harç alıcısına aittir. 
14- İhale ile ilgili bilgi ve belgelere Tunceli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden ulaşılabilir. 
15- İstekli ihaleye katılabilmek için söz konusu konutu gördüğünü, incelediğini ve konutu satın almasında yapı tekniği açısından bir sakınca olmadığını kabul etmiş sayılır. 
16- İdare ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.