Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Dersim Şube Eş Başkanı Kahraman Yürük, kentteki koronavirüs bilançosunu açıkladı. 20 Eylül itibariyle kentte Kovid-19 pozitif sayısı 720, vaka sayısı 3200 olarak tespit edildi, pozitif olan sağlık emekçilerinin sayısı ise 25’e yükseldi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Dersim Şube Eş Başkanı Kahraman Yürük kentteki Kovid-19 vakalarının durumuna ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Dersim'de koronavirüs vakalarında ciddi artışın sürdüğüne dikkat çekilerek "Ağustos ayının 21'ine kadar yaptığımız saha çalışmasında 330 olan pozitif vaka sayımız eylül ayının 20'si itibari ile 720, 1800 temaslı olan vaka sayımız ise 3200 olarak tarafımızca tespit edilmiştir. Bu süreçte sağlık emekçileri olarak 10 olan pozitif vaka sayımız ise 25’e yükselmiştir" denildi.

Yürük, bir ay gibi kısa bir sürede pozitif vaka sayısının toplumda yüzde 120, sağlık emekçilerinde ise yüzde 150 gibi büyük bir orana ulaşmasının endişe verici olduğunu belirterek "Lütfen sizler de tedirgin olun, kurallara uyalım, uyaralım. Zorunlu haller dışında kalabalık ortamlardan uzak duralım. Bu konuda başta il dışından gelenler misafirler için kontrollü bir düzenleme, sınırlama seçenekleri işletilmelidir. Cenaze, hayır yemeği, düğün vb. gibi ortamlar en asgari düzeyde yapılmalı, zorunlu haller dışında ertelenmelidir" dedi.

"NASİHAT DIŞINDA YENİ TEDBİRLER ALINMALI"

Hozat, Pertek, Mazgirt ve Ovacık ilçelerine bağlı köylerde yapılan toplu hayır yemeklerinde pozitif vakaların çıkmasından dolayı karantina uygulandığını da aktaran Yürük, "Fiziki mesafe, hijyen ve maske kuralını her akşam basın yolu ile halka anlatmanın çözüm olmadığını, Sağlık Bakanı da görmelidir. Nasihat dışında yeni tedbirler almalıdır. Dünya Sağlık Örgütü ve Türk Tabipleri Birliğinin, henüz pandemi sürecinin başındayız uyarıları dikkate alınmalı, gerekli önlemler bir an önce hayata geçirilmelidir" diye belirtti.

"İYİ Kİ VARSIN TTB"

Pandemi süreci boyunca halkı doğru bilgilendirmek ve çözüm yolunda ortaklaşmak için en önde canı pahasına savaşan sağlık emekçilerinin ve Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) hedef tahtasına konulmasını üzüntü verici olarak niteleyen Yürük "Pandemi ile savaşan TTB'ye karşı savaş açmak bu süreçte ciddiyetten uzak bir söylemdir. İyi ki varsın TTB" dedi.

"SAĞLIK EMEKÇİLERİ HER ŞARTTA GÖREVİNİN BAŞINDA"

Yürük yaptığı yazılı açıklamanın devamında şunları kaydetti: "Tüm dünya, sağlık ve sosyal hizmet emekçilerine pozitif ayrımcılık, teşvik edici uygulamalar yaparken, ülkemizde ise şiddet, baskı ve tehdit devam etmektedir. Bütün bu olumsuzluklara rağmen gerek eksik personel gerekse yoğun iş yükü altında çalışan sağlık emekçileri, her şartta görevinin başındadır." dedi.

EVRENSEL GAZETESİ