Esas hakkındaki mütalaası sorulan Cumhuriyet Savcısı, Öz’ün yasadışı örgüt üyeliğinden cezalandırılmasını talep ederken, avukatlar ise; dosyadaki eksiklerin giderilmeden verilen mütalaanın peşin hükümlü olduğunu söyledi.

Duruşmada Yönetmen Kazım Öz ve avukatları hazır bulunurken, mahkeme ilk olarak M.Ö. isimli tanığı dinledi.

Polis ifadesinde kazım Öz'ün Diyarbakır'da 2010 yılında düzenlen yasadışı bir gizli toplantıya katıldığı yönünde ifade verdiği öne sürülen M.Ö. SEGBİS sistemi katıldığı duruşmada, Kazım Öz’ün yasadışı bir toplantıya Diyarbakır'da katıldığına tanık olmadığını Kazım Öz'ü birebir tanımadığını sadece bir sinemacı olarak bildiğini ve Kazım Öz aleyhine bir ifade vermediğini belirtti.

Tanığın dinlenmesinin ardından esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, Öz’ün yasadışı örgüt üyeliğinden 6.5 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

Duruşmada söz alan Öz’ün avukatları, suçlamaların dayanaksız olduğunu, Öz’ün bir sinemacı olduğunu ve hiç bir yasadışı oluşumun içinde bulunmadığını öne sürülen bütün iddiaların doğru olmadığını ifade etti.

Dosyada eksikler bulunduğunu, eksiklerin tamamlanmadan verilen mütalaanın peşin hükümlü bir karar olduğunu belirten avukatlar, yazılı savunma için mahkeme heyetinden ek süre istedi.

Öz’ün film projesi yürüttüğünü belirten avukatlar hakkındaki 15 günlük adli kontrol şartının da kaldırılmasını talep etti.

Savunmaların ardından mahkeme başkanı, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için ilgili yerlere yazı yazılmasını ve Kazım Öz'e uygulanan adli kontrol şartının kaldırılmasına karar vererek duruşmayı 28 Nisan 2020 tarihine erteledi.