Kaçak avcılar tarafından yaralanan dağ keçisine ilk müdahaleyi yapan Pülümür’e bağlı Mutu Jandarma Karakolunda görevli askerler, daha sonra yaralı dağ keçisini Erzincan Doğa Koruma ekiplerine teslim etti.

Pülümür ilçesine bağlı Mutu köyü kırsalında kaçak avcılar tarafından yaralanan dağ keçisi, elektrik arızasını gidermek için giden ekipler tarafından fark edilerek, Mutu Jandarma karakol komutanlığına bildirildi.

Yaralı dağ keçisinin yanına gelen Mutu Jandarma Komutanlığında görevli askerler, boynundan yaralanan keçiye ilk müdahaleyi yaparak Erzincan Doğa Koruma ekiplerine teslim etti.

Erzincan doğa koruma şube müdürlüğüne götürülerek burada veteriner hekim tarafından ameliyat edilen yaralı dağ keçisinin boynundaki kurşunun çıkarıldığı ve koruma altına alındığı iyileştikten sonra tekrar doğal ortamına bırakılacağı belirtildi.

Dağ keçisini yaraladıktan sonra Erzincan yöne giden kaçak avcıların bulunması için Pülümür Cumhuriyet Savcılığı ve Tunceli Milli Parklar ve Doğa Koruma Şube Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldığı öğrenildi.