Toplantıya, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, Kadın MYK üyeleri, Elazığ, Bingöl, Erzincan, Malatya ve Erzurum’dan kadın kolları başkanları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, ülkede yaşanan sorunlara değindi.

Ekonomik krizden en çok kadınların etkilendiğini ifade eden Köse, “Yaşanan bütün sorunları hep birlikte aşacağız. Çünkü bu memleket bizim. Kadın bedeni ve yaşamı üzerine kurulan hegemonyayı kırmak için yeni bir siyaset hattı belirlememiz gerekiyor. Yerelden başlayarak temsiliyette eşitliği sağlayacağız. Temsilde adalet yoksa toplumsal adaletten bahsedemeyiz.

    Biz ayrıcalık istemiyoruz. Hakkımız olanı almak için mücadele ediyoruz. Hayatın yarısını kadınlar oluşturuyorsa karar mekanizmalarında yüzde 50 oranında kadın olmalı. Her kentte Meclis üyeliklerinde birinci sıralar kadınlara verilmeli.

    Bu mücadelede kadın birlikteliğine, bu birlikteliğin gücüne inanıyor başarmak üzere çıktığımız bu yol da engel tanımayacak yüreklerimizle yerelde daha çok kadın temsiliyetini sağlayabileceğimizi biliyorum inanıyorum.

Bu memlekete değişim gelecekse kadınların ortak mücadele gücünden gelecek, mücadeleyi yarıda bırakanların kaybettim demeye hakları yoktur.

O nedenle haklarımızdan da mücadelemizden de asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Toplantıda, katılımcı kadınlar da tek tek söz alarak kadının hayat ve siyasetteki yeri, seçimlerden beklentiler konularında görüşlerini dile getirdi.

Toplantı, CHP Genel Başkanı Fatma Köse’nin katılan kadınların sorularını yanıtlamasının ardından sona erdi.