Çalışmalar kapsamında yarın Ovacık İlçesi'nde bulunan Mercan Hidroelektrik Santrali'nin önce kapakları kapatılacak ardından da açılarak kayıp gencin bulunması için çalışma yapılacak. 11:00 ile 15:00 saatleri arasında gerçekleşecek su tutma ve boşaltma nedeniyle vatandaşlardan Munzur Çayı'ndan uzak durmaları istendi.

Munzur Çayı'nda devam eden arama çalışmalarına JÖAK, AFAD, jandarma, emniyet, Türkiye Rafting Federasyonu, Rize, Kayseri, Elazığ ve Diyarbakır, Mersin ve İstanbul'dan gelen ekiplerin yanı sıra gönüllülerin de katılımıyla sürüyor.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Tuncay Sonel, "Devletimizin tüm birimleriyle beraber ilk günden itibaren jandarmamızdan, emniyetimize, AFAD'ımızdan, jandarma özel asayiş komutanlığından gelen özel birliklerimize JÖAK'a kadar yine Türkiye Rafting Federasyonu Başkanlığımızın görevlileri, Rize'den, Kayseri'den, Elazığ'dan, Diyarbakır'dan  gelen ekiplerimizle birlikte devletimizin tüm birimleriyle Engin kardeşimizi arama çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah ulaşırız" dedi.

Küçükçekmece Belediyesi Sivil Savunma Amirliği'nden 8 kişilik ekip de Ovacık Belediyesi'nin talebi üzerine Munzur Çayı'nda devam eden arama çalışmalarına destek amacıyla kente gelerek çalışmalara başladı.

Öte yandan kayıp genci arama çalışmaları kapsamında yarın saat 11:00 ile 15: 00 saatleri arasında Mercan HES'in önce kapaklarının kapatılacağı ardından da tazyik oluşturması amacıyla açılacağı belirtilirken vatandaşlardan bu saatler arasında Munzur Çayı'ndan uzak durmaları istendi.

70ee8a9a-5093-4bc2-bcd5-9c4faa4502c7.jpg