Erzincan Yalınca Köyü Cemevi, pandemi süreci nedeniyle Muharrem ayı boyunca yapılması planlanan oruç açma, hayır yemekleri, Muharrem ayı sohbetleri ve Muharrem Cem’ini halk sağlığı açısından bu yıl yapmayacak. Cemevi bunun yerine halkın vermiş olduğu Hak lokmalarını Erzincan ve Pülümür’e bağlı köylerde Muharrem ayı gıda destek paketi olarak ailelere ulaştırmaya başladı.
Erzincan’da 12, Pülümür’de ise 8 olmak üzere toplam 20 köyde 250 aileye gıda kolileri ulaştırılacak.
Pandemi sürecinin patlak vermesiyle, Nisan ayında yine aynı şekilde çalışmalar yapan Yalınca Köyü Cem evi toplamda 55 köy bin 307 aile ye ulaşarak önemli bir çalışmaya imza atmıştı.
Yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını söyleyen Cemevi Başkanı Selçuk Güzel, “Yalınca Köyü Cemevi yardımlarını yaparken insanların etnik kimlikleri ile değil, öncelikli olarak kanser, engelli, yatalak hastalar ve ekonomik sıkıntı içerisinde olan ailelere ulaşarak yardımlarını yapmaktadır. Cemevi yönetimimizin yanı sıra semah ekibimiz de büyük özveriyle bu yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Tüm Hak lokmalarını sunan canlardan razı olsun diyerek El Ele El Hakka adı altında çıktığımız bu yolda aşk ile çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

f1abdf48-c33d-4f3a-8e28-f4ff9842db1f.jpg